Home / Actual / România va primi 1,3 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică. Fondurile nerambursabile sunt prin pilonul REPowerEU

România va primi 1,3 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică. Fondurile nerambursabile sunt prin pilonul REPowerEU

“România va primi 1,3 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică, reducerea dependenței energetice de Federația Rusă și îmbunătățirea infrastructurii energetice.

Fondurile nerambursabile sunt prin pilonul REPowerEU și se vor adăuga sumei pe care România o primește deja prin PNRR.

Am încheiat la Strasbourg negocierile privind poziția Parlamentului European pe REPowerEU.

Poziția Parlamentului European prevede finanțarea cu caracter retroactiv a investițiilor din domeniul energetic începând cu februarie 2022, momentul invaziei Rusiei în Ucraina.

Parlamentul mai solicită ca în toate statele membre acest nou pilon să fie elaborat cu implicarea autorităților locale și regionale. Autoritățile locale cunosc adesea cel mai bine care sunt nevoile din comunitățile locale, care sunt categoriile de populație și întreprinderile care au nevoie de sprijin suplimentar.”, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia