Home / Actual / Povești motivaționale frumoase! O învățătoare din Gârcini a reușit să readucă la școală o parte din copiii ce abandonaseră cursurile

Povești motivaționale frumoase! O învățătoare din Gârcini a reușit să readucă la școală o parte din copiii ce abandonaseră cursurile

Ana-Maria Baciu, învățătoare la școala din Săcele, a reușit în doar câteva luni de profesorat să readucă pe băncile școlii aproape jumătate din elevii din clasa ei care abandonaseră educația și să îi învețe noțiuni elementare de matematică, dar și să scrie și să citească, spune brasov.net

Ana Maria Baciu (43 de ani) a lucrat în vânzări timp de 17 ani. A absolvit Liceul ”Andrei Mureșanu”, specializarea Filologie, din Brașov, iar apoi a urmat Facultatea de Psihologie, dar nu ca să profeseze, ci ca să se cunoască mai bine, după cum ne mărturisește.

Anul trecut a renunțat la vânzări și după ce a urmat cursurile intensive ale organizației Teach for Romania, din septembrie 2021, a ales să predea ca învățătoare la școala din cea mai mare comunitate de romi din Europa și una din cele mai defavorizate din România. Este vorba despre școala gimnazială nr. 5 din localitatea Săcele, județul Brașov, transmite adevarul.ro.

Și-a schimbat profesia după o experiență pe care a avut-o prin intermediul unei asociații care face meditații online cu copiii din zonele defavorizate.

„Mi-am dat seama că este nevoie de ajutor pe această zonă. Mi-am spus că dacă niște copii de liceu pot să facă asta, o pot face și eu la alt nivel”, își explică Ana-Maria alegerea. A ales să predea la Săcele după ce a făcut pregătirea practică în cadrul Teach la școala din localitate și a simțit că acolo îi este locul.

Doar 3 copii la clasă în prima zi de școală …. 

Citeste mai departe intreaga stire aici: FOTO / În doar jumătate de an de predat, o tânără învăţătoare, care predă în Gârcini, a reuşit să readucă la şcoală jumătate din elevii care au abandonat cursurile: “O elevă mi-a spus că le arată literele învățate la școală și fraților săi” (brasov.net)

sursa text si foto Brasov.net

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia