Home / Actual / Rezultatele perchezițiilor DIICOT în Săcele și Brașov: S-au găsit canabis, ketamină, cocaină, MDMA și alte substanțe cu efect psihoactiv

Rezultatele perchezițiilor DIICOT în Săcele și Brașov: S-au găsit canabis, ketamină, cocaină, MDMA și alte substanțe cu efect psihoactiv

La data de 28.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru inculpați într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza județele Brașov și Săcele, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile totale de aproximativ 1,5 kg de canabis, precum și alte tipuri de droguri (ketamină, cocaină, MDMA și substanțe cu efect psihoactiv).

În cauză s-a reținut faptul că în perioada februarie – aprilie 2022, inculpații au comercializat unor elevi din cadrul mai multor unități de învățământ din municipiul Brașov droguri de risc și de mare risc.

La data de 28.04.2022, în urma efectuării controlului corporal asupra a doi dintre inculpați, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 100 de grame de canabis și 51 de comprimate cu substanțe psihoactive, precum și suma de 2.650 de lei.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a admis propunerea de arestare a celor 4 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov și al luptătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

O săceleancă a furat dintr-un magazin, iar când a fost descoperită a încercat să scape cu forța. Ce a pățit mai departe?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia