Home / Actual / Rețeta lunii: ciulama electorală a la Săcele

Rețeta lunii: ciulama electorală a la Săcele

Odată cu apropierea alegerilor a apărut în frumosul nostru oraș o cantitate însemnată de pagini de facebook dubioase, ziare de campanie și alte materiale de propagandă ieftină. Pentru că acestea apar ca ciupercile după ploaie, sau în cazul acesta, înainte de ploaia cu minciuni care este campania electorală, ne-am gândit să le facem ciulama.

Ingrediente:

  • ciuperci – avem din belșug
  • apă regală – pentru că e mai scumpă ca la București
  • făină – pentru că Săcele este praf și pulbere
  • mult usturoi – pentru că oricât ar manca candidații, gura tot nu le pute
  • condimente

Se iau ciupercile și se tăvălesc prin noroiul și mizeria de pe ulițele din Săcele. Pentru frăgezime se târăsc un pic și prin gropile din asfalt. Apoi se urcă în mașina de Săcele și se lasă câteva ture pentru a prinde un pic de “haromă”, miros și savoare.

Se taie ciupercile bucăți și se aruncă într-un tuci cu restul ingredientelor. Sare și piper nu punem, pentru că sarea și piperul orașului sunt copiii care sar pe trambulinele din toată lumea, dansează pe scenele din toată țara, transpiră pe terenurile de rugby și fotbal, aleargă prin munți și, nu în ultimul rând, câștigă diplome și medalii pentru cunoștințele acumulate. Pe ei nu îi punem în ciulamaua lor toxică.signature

Îi invităm pe “candidați” să servească ciulamaua alături de o mămăliguță (puliszka în maghiară), pentru că știți vorba aia: vrabia mălai visează.

Însă cum ei vor să ajungă doar la ciolan, credem că ciulamaua toxică le va rămâne săcelenilor.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply