Home / Actual / Regia Publică a Pădurilor Locale Săcele a împădurit peste 24 de ha anul acesta

Regia Publică a Pădurilor Locale Săcele a împădurit peste 24 de ha anul acesta

Peste 24 ha au fost reîmpădurite la Săcele în această primăvară prin lucrările realizate de Regia Publică a Pădurilor Locale Săcele.

În total 112.880 de puieți au fost plantați la Săcele în această primăvară, dintre aceștia 50.550 de bucăți fiind din producție proprie, iar 62.325 achiziționați de la producători autorizați.

Puieții forestieri folosiți la reîmpădurire sunt din speciile brad, molid, larice și paltin de munte.

La alegerea compozițiilor de împădurire s-a avut în vedere următoarele criterii: tipul de pădure , tipul de stațiune , grupa ecologică , compoziția de regenerare , compoziția regenerării naturale și specificul zonei.

4 ha de teren forestier au fost reîmpădurite, pe 14 ha s-a făcut completarea regenerării naturale, iar pe o suprafață de 6,45 ha s-a realizat completarea lipsurilor în plantații cu reușită provizorie.

De asemenea, s-au realizat lucrări de revizuiri (verificarea puieților de până la 3 ani, îndreptarea celor culcați de ghețuri, etc) pe o suprafață de 4 ha.

Tot în această primăvară, RPLP Săcele a început lucrările în pepiniera Vaida (zona Babarunca), unde vor fi crescuți un număr de 65.000 de puieți de larice și molid, care vor putea fi folosiți în campania de reîmpădurire din anul 2022.

Adrian Veștea despre drumul Săcele-Valea Doftanei-Câmpina: “Sperăm ca în doi ani să se poată circula pe acest drum”

Electroprecizia a luat măsuri de minimizare a efectelor pandemiei COVID-19 încă de la început: “Este important să menținem activitatea în toate companiile din grup”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia