Home / Actual / Redeschiderea spitalului se amână un pic. Acesta va funcţiona iniţial în regim ambulatoriu (policlinică)

Redeschiderea spitalului se amână un pic. Acesta va funcţiona iniţial în regim ambulatoriu (policlinică)

Anunţată iniţial pentru data de 1 iulie, redeschiderea Spitalului din Săcele a primit o nouă dată – jumătatea lunii iulie.

„Dacă închiderea spitalul a durat 5 minute, cu o simplă semnătură, redeschiderea spitalului a durat, iată, peste un an de zile. Intenţia de a redeschide spitalul a fost de anul trecut, dar nu s-a reuşit. A fost un proiect dificil, nu mă aşteptam să fie atât de greu”, a punctat Virgil Popa, primarul municipiul Săcele.

Edilul spune că la jumătatea lunii iulie, spitalul va fi redeschis, după ce va veni şi avizul de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru care vor fi depuse documentele necesare. Deja, avizul de la Ministerul Sănătăţii a sosit în 20 iunie.

În prima fază, spitalul va funcţiona în regim ambulatoriu, cu cameră de gardă (Compartiment Primire Urgenţe) şi internări de zi, pe şapte specialităţi interne, pediatrie, chirurgie, ORL, ginecologie, oftalmologie, pneumologie.

Pentru redeschiderea unităţii medicale, Primăria Săcele pune la dispoziţie 1,4 milioane de lei, dintre care 600.000 de lei pentru investiţii în echipamente, iar 800.000 de lei, pentru resursa umană, până când spitalul va intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

„Sunt 12 medici la ora actuală, care vor intra în contract cu Casa de Sănătate în următoarele două luni de zile”, a mai spus primarul din Săcele.

Totodată, acesta a precizat că  în trei-patru luni, îşi doreşte ca spitalul să asigure şi spitalizare continuă, structura aprobată de Ministerul Sănătăţii fiind de 50 de paturi, dintre care 10 pentru medicină internă, 20 pentru pediatrie, 10 pentru boli cronice, 10 pentru îngrijiri paliative.

intreaga stire aici: sursa bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply