Home / Actual / Problema urșilor la Săcele: Răspunsul administrației și acțiunile viitoare

Problema urșilor la Săcele: Răspunsul administrației și acțiunile viitoare

Administrația săceleana a oferit un raspuns la articolul pe această temă de pe site-ul „Săceleanul.ro”. Salutăm acest raspuns si il oferim mai departe cititorilor nostri.

Problema prezenței urșilor în municipiu este una care privește în primul rând  comunitatea săceleană, dar și factori externi orașului nostru. Ne bucurăm că acestei probleme i se acordă atenție și din partea presei locale, deoarece este o problemă a întregii comunități.

Săcele este o localitate cu o suprafață extrem de mare, una din cele mai mari din țară, fapt care implică și avantaje, dar și lucruri mai puțin plăcute. Cum bine se știe, nu este pentru prima oară când urșii își fac simțită prezența în Săcele. Cu aceasta problemă s-au confruntat și administrațiile trecute fără a se găsi o soluție.

Actuala administrație și-a propus însă să trateze cu maximă seriozitate și implicare și această problemă moștenită nerezolvată.

Evident că soluția nu poate fi rezolvată local, dar municipalitatea se poate implica activ în rezolvarea acestei soluții, fapt care a și început să îl facă. Există deja adrese către fondurile de vânătoare care au în custodie UAT Săcele, iar persoane delegate din aceste fonduri au venit deja la Săcele pentru a monitoriza și a propune soluții pentru situația creată.

Problema a fost adusă în atenția Prefecturii și a presei locale și naționale de către municipalitate tocmai pentru ca împreună să se poate găsi soluția cea mai bună. Fiind o problemă a comunității săcelene este de datoria municipalității, în frunte cu primarul, să se implice activ în rezolvarea ei.

De altfel, problema este tratată cu maximă importanță chiar de primarul municipiului, ing. Virgil Popa care a declarat că am decis să mă implic pentru a rezolva această problemă împreună cu instituţiile abilitate, deoarece siguranţa cetăţenilor este una din priorităţile mele principale”.

În privința lucrărilor de pe bulevardul principal și a situației străzilor din Săcele actuala administrație a transmis de la început comunității că vor urma cel puțin doi ani de șantier pentru Săcele. Aceste lucrări ar fi putut fi făcute în ultimii 8 ani sau în ultimii 20 de ani. De ce nu s-a făcut acest lucru este de datoria presei să o analizeze și să o spună.

Datoria noastră a administrației este aceea de a rezolva problemele orașului, lucru pe care îi asigurăm pe săceleni că ne străduim să îl facem zi de zi. Lucrurile însă nu se pot schimba peste noapte, dar vă asigurăm că se vor schimba.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply