Home / Actual / PSD și Popa Virgil i-au mințit pe săceleni! Proiectul Kaufland NU este blocat, acum s-a trecut la licitatie!

PSD și Popa Virgil i-au mințit pe săceleni! Proiectul Kaufland NU este blocat, acum s-a trecut la licitatie!

  • Popa Virgil a încercat să manipuleze opinia publică prin dezinformare
  • În loc să elucideze o situație juridică incertă, acesta a preferat să acuze PNL că blochează proiectul
  • Acum, terenurile sunt la licitație cu plic închis
  • Proiectul Kaufland merge înainte

Primăria Municipiului Săcele anunță licitația publică cu ofertă în plic închis, pentru vânzarea terenurilor înscrise în:
• CF nr. 120761 Sacele situat în Municipiul Sacele – zona Str. Campului
• CF nr. 120742 Sacele situat în Municipiul Sacele – zona Str. Campului

Este vorba de terenuri de care Kaufland are nevoie pentru ca investiția să devină realitate la Săcele.

Acesta licitație este dovada că proiectul merge inainte si NU este blocat așa cum public a acuzat primarul Popa Virgil în nenumărate rânduri.

Totul a fost un joc politic de pe urma căruia edilul pesedist dorea să câștige voturi, cu gândul la un nou mandat de primar. Detalii aici! 

Licitația se va desfășura la sediul Primăriei Municipiului Sacele, iar in caz de
neadjudecare se vor organiza licitatii în data de: 22.04.2024, începand cu ora 14:00 si 29.04.2024, începand cu ora 14:00.

Fiecare participant poate depune o singura oferta pe imobil.

Ofertele se depun în plic sigilat, precizandu-se data, ora si obiectul licitației pentru care este depusa oferta. Termenul limita de depunere al ofertelor si solicitarea clarificărilor este: 11.04.2024, ora 16:00, la Compartiment Relații Publice – Informații Cetățeni

Proiectul Kaufland merge înainte, după ce au venit și clarificările juridice cerute de consilierii locali PNL

După 30 de zile în care vânzarea a 2 terenuri a fost sub semnul întrebării din punct de vedere juridic, ieri a venit și aprobarea în Consiliul Local, iar suprafețele vor fi scoase la licitați.

În aceste 30 de zile, în loc să obțină clarificările solicitate, primarul Popa Virgil a preferat să dea vina pe PNL și să spună că aleșii locali ai acestui partid blochează proiectul.

A încercat astfel să speculeze electoral un subiect administrativ pe care chiar propriul aparat de specialitate l-a creat.

Mulți săceleni au crezut aceste acuze, însă realitatea este alta.

Proiectul nu a fost oprit niciodată, ci doar blocat din punct de vedere al soluției ce urma să fie aprobata.

De fapt, la ședință de Consiliu Local de ieri a fost evident că ambele tabere avea dreptate: Primăria dorea înstrăinarea prin licitație a 2 suprafețe de teren, iar liberalii au sesizat că aceleași suprafețe sunt prinse într-un PUZ ce presupune schimbul de terenuri cu Kaufland.

Era evident pentru toată lumea că cele 2 variante se exclud reciproc.

Ce s-a schimbat în ultimele 30 de zile?

Între timp, la solicitarea expresă și repetată a grupului de consilieri PNL, Primăria a obținut și prezentat un punct de vedere CLAR al celor de la Kaufland unde sta scris negru pe alb că investitorul prefera scoaterea la licitație a celor 2 suprafețe.

În urma acestei clarificări scrise, posibilul conflict juridic a dispărut și votul a decurs de la sine.

Mai mult decât atât, intervenția din ședință de consiliu local de ieri a arhitectului sef Alina Roznovat a fost salutara și explicita. Aceasta a prezentat un punct de vedere tehnic ce a clarificat lucrurile.

acest material este o opinie politica

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia