Home / Actual / Cine a spus că proiectul este blocat, a mințit! Proiectul Kaufland merge înainte, după ce au venit și clarificările juridice cerute de consilierii locali PNL

Cine a spus că proiectul este blocat, a mințit! Proiectul Kaufland merge înainte, după ce au venit și clarificările juridice cerute de consilierii locali PNL

  • Nimic NU a fost blocat, ci doar de clarificat!
  • Acuzele primarului au fost false! Simple manevre electorale!
  • Printr-o noua adresa, Kaufland si-a manifestat interesul FERM pentru achizitie prin licitatie
  • Proiectele de Consiliu Local au fost aprobate in unanimitate! 

Proiectul Kaufland merge înainte, după ce au venit și clarificările juridice cerute de consilierii locali PNL

După 30 de zile în care vânzarea a 2 terenuri a fost sub semnul întrebării din punct de vedere juridic, ieri a venit și aprobarea în Consiliul Local, iar suprafețele vor fi scoase la licitați.

În aceste 30 de zile, în loc obțină clarificările solicitate, primarul Popa Virgil a preferat dea vina pe PNL și spună aleșii locali ai acestui partid blochează proiectul.

A încercat astfel speculeze electoral un subiect administrativ pe care chiar propriul aparat de specialitate l-a creat.

Mulți săceleni au crezut aceste acuze, însă realitatea este alta.

Proiectul nu a fost oprit niciodată, ci doar blocat din pounct de vedere al soluției ce urma fie aprobata.

De fapt, la ședință de Consiliu Local de ieri a fost evident ambele tabere avea dreptate: Primăria dorea înstrăinarea prin licitație a 2 suprafețe de teren, iar liberalii au sesizat aceleași suprafețe sunt prinse într-un PUZ ce presupune schimbul de terenuri cu Kaufland.

Era evident pentru toată lumea cele 2 variante se exclud reciproc.

Ce s-a schimbat în ultimele 30 de zile?

Între timp, la solicitarea expresă și repetată a grupului de consilieri PNL, Primăria a obținut și prezentat un punct de vedere CLAR al celor de la Kaufland unde sta scris negru pe alb investitorul prefera scoaterea la licitație a celor 2 suprafețe.

În urma acestei clarificări scrise, posibilul conflict juridic a dispărut și votul a decurs de la sine.

Mai mult decât atât, intervenția din ședință de consiliu local de ieri a arhitectului sef Alina Roznovat a fost salutara și explicita. Aceasta a prezentat un punct de vedere tehnic ce a clarificat lucrurile.

Consilier UDMR: ‘’Daca se garantează vânzarea cuiva, asta înseamnă nu mai avem o licitație, ci o atribuire directa’’

Odată aprobarea de vânzare obținută, se trece la etapa următoare, cea a licitației.

Însă ceea ce au spus consilierii PNL, a repetat și unul din colegii de la UDMR: NU exista o garanție aceste suprafețe vor fi achiziționate de Kaufland, pentru este o licitație la care poate oricine parte interesata.

Desigur cei de la Kaufland sunt favoriții unei supra-licitări deoarece sunt o companie puternica și solidă din punct de vedere financiar.

O eventuală creștere a prețului de pornire este preferabilă pentru bugetul local, pentru că mai mulți bani vor ajunge în visteria localității.

Concluzia telenovelei Kaufland este simplă: Nimic NU a fost blocat, ci doar de clarificat!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia