Home / Actual / Protest al angajatilor din Primaria Sacele

Protest al angajatilor din Primaria Sacele

Angajaţii din Primăria Săcele au iniţiat un protestat spontan de dimineaţă în încercarea de a trage un semnal de alarmă legat de o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă ce urmează a fi pusă în aplicare în perioada următoare.

Este vorba de un spor la salariu pe care Curtea de Conturi l-a contestat în instanţă. În urma acestui atac Curtea de Conturi a câştigat procesul, decizia fiind una foarte dură pentru angajaţii Primăriei Săcele. Aceştia trebuie să returneze acest spor, inclusiv retroactiv pentru perioada încasată.  Astfel, salariile şi aşa mici ale celor din administraţia locală vor fi trunchiate, unii angajaţi urmând să primească drept remuneraţie sume de sub 500 de lei pe lună, existând şi posibilitatea aberantă ca unele persoane să trebuiască să aducă bani de acasă pentru a înapoia sporul încasat ilegal, conform deciziei judecătoreşti.

Protestul din Primăria Săcele nu a durat mai mult de două ore, în tot acest timp activitatea nefiind oprită. Scopul acestui protest este acela de a sensibiliza factorii de decizie din Primăria Săcele şi de a găsi un raspuns la această problemă.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

7 comments

  1. Nu va convine, parasiti postul caldut de bugetar si angajati-va la privat, sa vedeti acolo cum se castiga banii.

  2. lasa bugetarii sa iasa in strada ca o duc tare greuuuuuuuuuuuu saraciiiiiiiiiiiiiiiii

  3. sa vina cu mine pe santier daca nu le comvine sa vada cum se castiga baniiiiiiiiiii pe care ei ni cer la taxe si impozite RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE

  4. Oameni buni, sa nu incurcam sistemul cu toti angajatii. Si eu sunt nemultumit de multe, dar sunt persoane implicate in administratia locala ce au studii superioare, ocupa posturi de inspectori sau economisti si castiga 1000 de lei pe una la 8 ore. Si nu e normal. Ne plangem de calitatea serviciilor din administratie ? Pai aceasta calitate nu este oare strans legata de calitatea angajatilor ? Pai la banii astia, cei mai multi si cei mai buni fug din Primarie spre mediul privat.

  5. taxale si impozitele nu le iau angajatii primariei ci statul. nu mai fa confuzii. daca aveai studii nu lucrai pe santier.
    Salariul unui inspector este de 800 de lei pe luna.

  6. si prin taierea sporului se ramane cu 600 lei, sub salariu minim pe economie, oameni cu master …pentru ca asa se cere. cu ce iti intretii familia sau iti platesti facturile ?

Leave a Reply