Home / Actual / Propunere legislativă: Nu plăteşti amenzile de circulație, rămâi fără permis!

Propunere legislativă: Nu plăteşti amenzile de circulație, rămâi fără permis!

Permisul de conducere va putea fi suspendat în cazul neplății amenzilor de circulație, stipulează un proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Introducerea acestei măsuri urmărește, printre altele, creșterea veniturilor la bugetul local, spune avocatnet.ro

Proiectul de modificare a Codului rutier introduce sancțiuni ce se vor aplica șoferilor care nu plătesc la timp amenzile rutiere primite, mai exact, la peste 60 de zile de la data săvârșirii contravenției și primirea amenzii. Sancțiunea este, în cazul neplății amenzii după termenul de 60 de zile, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Suspendarea dreptului de conducere va înceta în momentul în care șoferul amendat va aduce dovada achitării amenzilor restante.

Măsura menționată anterior are ca scop creșterea încasării la bugetul de stat a amenzilor de circulație. În prezent, încasarea amenzilor se face într-o proporție destul de mică, iar acest lucru afectează considerabil bugetele locale.

conform avocatnet.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply