Home / Actual / Proiectul de lege: Pedepse de la doi la şapte ani pentru cei care produc leziuni animalelor

Proiectul de lege: Pedepse de la doi la şapte ani pentru cei care produc leziuni animalelor

Cu unanimitate de voturi, Comisia Juridică a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege iniţiat de senatorul Haralambie Vochiţoiu, care prevede pedepse de la doi la şapte ani pentru cei care produc leziuni animalelor.

“Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani: uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, organizarea d elupte între animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru desajul pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, producerea de leziuni, cu intenţie, intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, se arată în proiectul de lege care modifică  Legea privind Protecţia animalelor.

În legea actuală, maltratarea animalelor era pedepsită cu amendă sau închisoare.

Citeste si: Despre rezultatele celor de la FC Precizia Sacele

“Vătămarea corporală la oameni este tot de la 2 la 7 ani. Tot mai multe ţări au adoptat o legislaţie, că sunt fiinţe vii şi pedepsele trebuie să fie asemănătoare cu cele aplicate oamenilor. Sunt identice pedepsele”, a explicat avocatul Cosmina Cernea, de la organizaţia “Dreptate pentru animale”.

Potrivit iniţiatorului, proiectul de lege va primi raport favorabil şi de la Comisia de Agricultură.”Veşti bune tuturor iubitorilor de animale. Am vorbit şi cu doamna preşedinte de la Agricultură. Va fi favorabil şi acolo. Nu îşi doreşte nimeni să se ajungă la cei şapte ani, dar trebuie transmis un semnal acestor sadici că societatea nu mai tolerează aşa ceva”, a spus Vochiţoiu.

“Dacă nu se ştie de cei şapte ani de acasă, să se ştie de lege”, a arătat un alt reprezentant al oraganizaţiei “Dreptate pentru animale”.

Un sacelean este la un pas de un titlu national

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply