Home / Actual / Primele urmări după ce o persoană a ajuns în comă la Săcele: 2 bărbăți au fost reținuți pentru 24 ore
captura video Observator Antena 1

Primele urmări după ce o persoană a ajuns în comă la Săcele: 2 bărbăți au fost reținuți pentru 24 ore

La data de 20 noiembrie 2021, în jurul orei 19,50, dispeceratul  Inspectoratului de Politie Judetean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că pe raza municipiului Săcele, județul Brașov are loc un conflict între mai multe persoane.

La fața locului au fost dirijate, de îndată, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliției Municipiului Săcele, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, fiind luate  primele măsuri de restabilire a ordinii și liniștii publice.

Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că în urma unui conflict spontan și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, trei bărbați, cu vârste de 40, 45 și 47 ani,  s-ar fi agresat fizic, ulterior, în agresiune intervenind și alte persoane, rude ale acestora.

După câteva zeci de minute de haos, mascaţii şi poliţiştii au reuşit să-i calmeze pe bătăuşi. Un bărbat de 42 de ani a ajuns în comă, la spital, după ce a fost lovit cu un topor în cap. Alte două victime au fost duse la urgenţe, dar sunt conştiente şi stabile. Patru ore au strâns probe anchetatorii de la faţa locului, spune brasov.net.

În baza probatoriului administrat în cauză, două dintre persoanele bănuite de săvârșirea faptei, respectiv bărbații în vârstă de 40 și 45 ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “tentativă la omor”, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

conform text transilvania365.ro, captura foto Observator Antena 1

Informațiile Saceleanul.ro au fost corecte! Agresorul din Gârcini lucrează în Primăria Săcele sub protecția lui Virgil Popa

(VIDEO) Scandal în Săcele cu topoare, mascați și o tentativă de omor

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia