Home / Actual / Primarul Popa Virgil încalcă Regulamentul Consiliului Local fără rușine! Ce nu face acesta, deși este obligat!?

Primarul Popa Virgil încalcă Regulamentul Consiliului Local fără rușine! Ce nu face acesta, deși este obligat!?

Închisă ermetic, administrația condusă de Popa Virgil a trecut de ceva timp la o nouă formă de cenzură.

Ședințele de Consiliu Local nu sunt transmise în direct, deși există un Regulament de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Local al Municipiului Săcele ce prevede în mod expres acest lucru.

Articolul 40, alin 2 spune că ”Ședintele publice ale consiliului local al Municipiului Săcele se transmit live”.

Ce face administrația condusă de inginerul Popa Virgil în acest sens? Evident că nimic! Nu transmite ședințele, încalcă o decizie a Consiliului Local și sfidează act normativ cu putere de lege emis de Consiliul Local. 

Toate acestea în condițiile în care, din cauza stării de alertă, Consiliul Local Sacele se întrunește de ani buni doar în format online, iar săcelenii nu pot participa la aceste întâlniri.

Pe primarul Popa Virgil și administrația condusă de PSD și girată de UDMR la Săcele îl deranjează prezența locuitorilor la sedintele unde se iau decizii importante pentru oras?? Sau îi evită pentru a nu fi luat la întrebări??

Ce are de ascuns acest om de izolează locuitorii orașului de actul administrativ?

Viceprimarul de la UDMR spune că este transparență! 

Dacă Popa Virgil este probabil încântat de cenzura impusă, nici UDMR nu pare deranjat de faptul că etnicii maghiari nu au acces la informație direct, prin participarea la ședințele deliberative.

Am adresat câteva întrebări liderului UDMR, consilierul și viceprimarul Géczi.

L-am întrebat pe acesta care a fost poziția sa față de acest subiect, având în vedere că face parte din actuala structură de conducere a Municipiului Săcele? De asemenea, dacă a solicitat în mandatul administrativ 2020 – până în prezent ca aceste ședințe să fie transmise live? Dacă da, când? Dacă nu, de ce? Și la final, care este poziția consilierilor UDMR referitoare la această lipsa de transparență?

Viceprimarul Géczi Gellért a declarat că ”transparență există din moment ce înregistrările ședințelor sunt puse pe site. Nu am avut și nu am nimic împotrivă nici eu, nici colegii mei ca ședințele să se transmită live, am mai discutat acest aspect și când a fost o discuție chiar în plen anul trecut”

Din păcate rezultatele ”discuțiilor” sunt deocamdata ZERO, iar la Sacele cenzura administrativa continua nestingherita. De frica de lege se pare ca nici nu mai este vorba. In acest caz, Popa Virgil face ce vrea! 

(VIDEO) Poate în 2023!? Luat la întrebări în Consiliul Local, primarul Popa Virgil promite din nou că modernizează Piața Agroalimentară Electroprecizia

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia