Home / Actual / Primăria Săcele vrea să se războiască cu ”cărăușii de deseuri de pe raza municipiului

Primăria Săcele vrea să se războiască cu ”cărăușii de deseuri de pe raza municipiului

Au fost reluate la Săcele activitățile de ecologizare a zonelor în care au fost depozitate ilegal deșeuri, în încercarea de a menține o stare de curățenie conformă cu așteptările săcelenilor.

Administrația de la Săcele spune că existența containerelor (de 8 și 6 mc) și a remorcilor pentru gunoi (de 12 mc) nu-i împiedică pe mulți dintre locuitori să arunce, mai ales seara și noaptea, pe domeniul public, tot felul de deșeuri. 

Au fost descoperiți cărăuși (cu autovehicule carosate sau cu căruța) care aduceau deșeuri din Brașov sau împrejurimi și cetățeni domiciliați în Săcele care preferă să-i plătească pe acești cărăuși în loc să contacteze operatorul de salubritate, fără să se gândească unde vor depozita cărăușii de ocazie deșeurile.

Un astfel de exemplu este molozul depozitat lângă un pilon al podului de la Dârste, spre centura Brașov, cca. 12 mc, fără ca nimeni să vadă ceva!!, spun reprezentantii primariei.

Ca urmare a identificării acestor cărăuși au fost aplicate amenzi contravenționale de către Poliția Locală.

Ultimele acțiuni de ecologizare a străzilor Barajului și Gârcinului au avut loc în data de 23.03.2023, activitate realizată împreună cu angajați ai societății FINECO S.A., 8 persoane, și cu concursul operatorului de salubritate S.C. CIBIN S.A. care a participat cu 9 persoane, buldoexcavator cu cupă și mașină de transport a deșeurilor.

Zona ecologizată a fost de la fosta Pepinieră continuând cu pajiștea de la ieșire din cartierul Gârcin, stânga-dreapta, spre Valea Dreasă și strada Gârcinului (inclusiv zonele verzi situate în stânga și dreapta străzii).

S-au efectuat lucrări de colectare, transport și depozitare în Rampa Ecologică Brașov a deșeurilor depozitate ilegal în acest scop fiind folosiți peste 200 saci menajeri mari de 240 l., rezultând un volum de cca. 40 mc deșeuri menajere și 12 mc moloz, costul aproximativ al ecologizărilor și depozitărilor în rampă fiind de peste 15.000 lei.

Angajații de la Servicii Săcelene, atac frontal la primarul Popa Virgil: ”Ne-ați spus să stăm liniștiți, dar RAT Brașov nu ne preia oamenii” – Saceleanul

Apare B.E.S.T.! Săcele își face consorțiu educațional cu Budila și Tărlungeni – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia