Home / Actual / Primăria Săcele vrea să atragă 7 milioane de euro pentru zona Gârcini! Primul pas, recensământ local!

Primăria Săcele vrea să atragă 7 milioane de euro pentru zona Gârcini! Primul pas, recensământ local!

Primarul municipiului Săcele, ing. Virgil Popa, a prezentat astăzi planurile pentru dezvoltarea zonei Gârcini, cea mai mare comunitate cu populaţie defavorizată din ţară.

Edilul a spus că primul pas făcut pentru facilitarea accesării de fonduri, europene sau guvernamentale, după caz, a fost înfiinţarea Grupului de Acţiune Locală (GAL) Gârcini.

De săptămâna trecută s-a emis sentința judecătorească. Comisia Europeană a propus pentru perioada 2014-2020 un nou instrument de dezvoltare teritorială în vederea combaterii sărăciei și a excluziunii sociale de la nivel urban, și anume Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC). Acest lucru implică formarea unui parteneriat local și implementarea unor Strategii de Dezvoltare Locală (SDL). Înființarea GAL-ului este primul pas pt demararea proiectelor viitoare

Virgil Popa – primar Săcele

Grupul de Acţiune Locală (GAL)  Gârcini este format din reprezentanţi ai autorităților și instituțiilor publice precum UAT Municipiul Săcele și Liceul Tehnologic „Victor Jinga”, ONG-uri implicate în procesul de dezvoltare locală – Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, trei agenți economici locali, reprezentați ai societății civile din municipiul Săcele, inclusiv din cadrul comunității Gârcini: Asociația Comunității Gârcini, Asociația pentru Promovarea Economiei Sociale, Asociația Portavicum – Pentru o Nouă Comunitate, Asociația Clusterului Regional Electrotehnic – ASCRET.

 

Următorul pas în această strategie este realizarea unui recensământ local în cartierul Gârcini, care ne va arăta care este realitatea acestei comunități, ce nevoi are și, bineînțeles, care sunt proiectele pe care va trebui să le implementăm pentru a veni în sprijinul ei. Dacă strategia pentru zona Gârcini va fi selectată, vor putea fi accesate fonduri europene în valoare de şapte milioane de euro, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) și prin Programul Operațional Regional (POR). Acești bani vor merge în special în două direcții: infrastructură și educație

Virgil Popa – primar Săcele

sursa: mytex.ro / photo cover: Proactivi pentru Gârcini

Valentine’s Day: Sărbătorește iubirea la Restaurantul Fortuna din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply