Home / Actual / Primăria Săcele demarează construirea unei noi școli în Gârcini

Primăria Săcele demarează construirea unei noi școli în Gârcini

Primarul municipiului Săcele, ing. Virgil Popa, a declarat în conferința de presă susținută la sediul PSD Brașov că ridicarea unei noi clădiri este cea mai bună soluție pentru Școala Gimnazială nr. 5 care este în prezent cea mai aglomerată instituție de învățământ din județ. 

La ora actuală, în școala din Gârcini învață în 3 schimburi 1.534 de copii, grupați în 55 de clase, în 22 de săli. Primarul Virgil Popa a mai declarat că în ultimul timp peste 80% din elevi frecventează zi de zi cursurile, spre deosebire de alți ani, când sălile de clase erau ocupate doar de 7-10 elevi. Această creștere a frecvenței este explicată mai ales prin faptul că elevii primesc zilnic porţia de corn şi de lapte, ceea ce pentru mulţi reprezintă masa principală a zilei.

Pentru îmbunătăţirea actului educaţional, cea mai bună soluţie, din toate punctele de vedere, este construirea unui nou corp de clădire. Pentru acest lucru s-a demarat deja întocmirea unui studiu de fezabilitate. Acesta va avea în vedere construirea unei clădiri noi pentru 1.500 de elevi, cu parter, un etaj şi mansardă, sau parter, două etaje şi mansardă, cu sală de sport şi toate utilităţile aferente

 Virgil Popa – primar Săcele

Valoarea estimată a studiului de fezabilitate este de 100.000 de lei cu TVA inclus, iar la o primă evaluare, construcţia propriu-zisă şi echiparea noii şcoli ar însemna o investiţie de 5-6 milioane de euro. Primăria va încerca să acceseze fonduri europene sau fonduri guvernamentale pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Locul construcției va fi lângă actuala școală, spațiu fiind generos, 17.364 mp.

Citește și Primăria Săcele vrea să atragă 7 milioane de euro pentru zona Gârcini! Primul pas, recensământ local!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply