Home / Actual / Primăria Săcele a stabilit tarifele maximale pentru serviciile de taximetrie din municipiu. Lipsesc deocamdată dispeceratul și serviciul de noapte

Primăria Săcele a stabilit tarifele maximale pentru serviciile de taximetrie din municipiu. Lipsesc deocamdată dispeceratul și serviciul de noapte

Primăria Săcele a stabilit prin hotărâre de consiliu local că persoanele fizice și juridice ce sunt autorizate pe raza municipiului Săcele vor respecta tarife maximale de distanță pentru transportul public local de persoane în regim de taxi.

Acestea sunt de 2 categorii: tariful de distanță, maximal, pe timp de zi ( între orele 06,00-22,00) în valoare de 2,5 lei/km și cel pe timp de noapte (între orele 22,00-06,00) la 3,75 lei/km.

Deocamdată pe timp de noapte nu există un dispecerat la Săcele care să coordoneze activitatea tuturor taximetriștilor autorizați aici.

Din punct de vedere legal, dispeceratul este obligatoriu doar dacă sunt eliberate minim 100 de autorizații de taximetrie pe raza unei localități, la Săcele fiind vorba doar de 33.

Totuși, reprezentantul Compartimentului de Transport din Primăria Săcele a declarat în ședința de Consiliu Local că se duc negocieri referitoare la posibilitatea înființării unei asociații a taximetriștilor la Săcele, ulterior urmând a se discuta și despre un dispecerat, dar și despre obligativitatea acestora de a efectua periodic acest serviciu și noaptea.

Primăria Săcele dorește să-i oblige pe aceștia prin semnarea contractului de gestiune de servicii de taximetrie să presteze minim 2 ore noaptea, din cele 8 zilnice.

Scrisoare a unui săcelean către primar: “Astăzi ambele străzi, Livezii și Mihai Eminescu, sunt practic distruse de ploi, iar accesul extrem de dificil”

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia