Home / Actual / Prezență săceleană la Târgul de Turism al României

Prezență săceleană la Târgul de Turism al României

Brașovul a fost prezent la Târgului de Turism al României cu scopul promovării și valorificării potetntialului turistic, istoric, gastronomic su al multiculturalității județului.

Portul tradițional mocănesc și ceangăiesc, plăcinta mocănească, ateliere de încondeiat ouă în tehnica ceangăiască, materiale de promovare ale evenimentelor și atracțiilor naturale din zonă toate au fost prezentate sub sloganul “Descoperă Săcele. Orașul unde ești oricând binevenit!”

Pe parcursul a 3 zile vizitatorii standului Brașovului au putut vedea pe viu, printre altele, costume tradiționale autentice ale mocanilor săceleni, ale comunității de ceangăi și ale sașilor în ziua de confirmare a tinerilor (din colecția Muzeului Tradițiilor Codlene), au degustat tradiționalul lichiu săsesc – pregătit cu drag de femeile Fundației Michael Schmidt (care vă invită în vară la săptămâna Haferland din satele săsești brașovene), plăcintele mocănești cu burduf specifice zonei sacelene și turta dulce și cozonacul de la Mama Cozonacilor din Moieciu.

Și pentru că sărbătorile pascale se apropie, la stand au avut loc și ateliere demonstrative de încondeiat ouă în tehnica ceangăiască și o expoziție de ouă încondeiate realizate de artizani brașoveni în diverse tehnici de închistrare de pe teritoriului județului.

Legatura puțin știută dintre Regele Mihai I al României și Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply