Home / Actual / Premiu pentru trupa de teatru “Mirage” a Liceului Teoretic “George Moroianu”

Premiu pentru trupa de teatru “Mirage” a Liceului Teoretic “George Moroianu”

teatru valcea premiereTrupa de teatru « Mirage », a Liceului Teoretic « George Moroianu » din Săcele, a obţinut  Locul al II-lea la FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU PENTRU ELEVI “SCENA TALENTELOR”, Râmnicu Vâlcea, Ediţia a VI-a : 05 – 06 aprilie 2014.

Elevii au prezentat piesa  « Nebunia bătrânilor » după Scaliggeri Camillo (1598), o commedia dell’ arte, formă a teatrului de improvizaţie, ale cărei origini se găsesc în Italia secolului al XVI-lea.

Schema generală a scenariului este simplă: doi tineri îndrăgostiți, un bătrân dat în mintea copiilor, îndrăgostit la rându-i de iubita fiului, perechea de slugi istețe și viclene, cinstite sau mai puțin cinstite, sprijinindu-i pe cei doi tineri, peripeții, neînțelegeri, ciomăgeli, travestiuri, și totul se termină cu bine, conform legilor firești ale naturii: tinerii se căsătoresc, bătrânii rămân singuri cu treburile lor, slugile își slujesc mai departe stăpânii.

Pe această temă generală  însă, fiecare personaj a apărut cu identitatea lui, aducând noutatea și neprevăzutul în spectacol  prin formația intelectuală și tehnica  jocului actoricesc.

Trupa a mai fost laureată  în trecut la Festivalul EUROART, Braşov, în anii 2006 şi 2007, a obţinut Locul I la Festivalul Naţional de  Teatru Şcolar  „Zâmbet de copil” în 2008 şi Locul a II-lea în 2009, Premiul I la Concursul Naţional  de creaţie şi interpretare  ACT-ART-CTMCR 2010, Premiul pentru „Spectacol de imagine”, la Festivalul Naţional de Teatru Şcolar „Zâmbet de copil”, ediţia a V-a, 2012.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply