Home / Actual / Premiant săcelean la Concursul European de Traduceri Juvenes Translatores

Premiant săcelean la Concursul European de Traduceri Juvenes Translatores

Doi elevi brașoveni se numără printre câștigătorii consursului European de Traduceri Juvenes Translatores, ediția 2023, la care au participat peste 3.000 de tineri.

Competiția s-a desfășurat online, în luna noiembrie, iar participanții din peste 700 de școli din Uniunea Europeană și-au testat competențele lingvistice prin traducerea unui text în și din oricare dintre cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Alexandru-Ștefan Răuțu, de la Liceul Teoretic George Moroianu din Săcele, a obținut o mențiune specială la acest concurs ce in trecut a fost câștigat de către un alt elev al liceului sacelean, David Solga.

De altfel, print-o postare pe Facebook, prof. Elena Bucurenciu considera că Alexandru-Ștefan Răuțu a avut o prestatie la aceelași înalt nivel: “Cu o traducere la fel de bună ca cea premiată anul trecut reușită de colegul tău David Șolga , pentru noi ești cel mai bun la concursul JT de anul acesta”

Tot o mențiune specială a fost acordată și elevei Camelia Dobrean, elevă în clasa a XI-a la Colegiului Național Unirea din Brașov.

Scopul acestui consursului European de Traduceri Juvenes Translatores organizat la nivel european este de a promova învățarea limbilor străine, profesia de traducător și colaborarea între școli din diferite țări.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia