Home / Actual / Școala Gimnazială Nr. 4 din Săcele i-a adus un pios omagiu celui care a fost episcopul Nicolae Popeea, ce dă numele instituției

Școala Gimnazială Nr. 4 din Săcele i-a adus un pios omagiu celui care a fost episcopul Nicolae Popeea, ce dă numele instituției

Vineri, 16 februarie, Școala Gimnaziala Fratii Popeea Nr 4 din Săcele i-a adus un pios omagiu celui care a fost episcopul Nicolae Popeea.

Cărturar român, istoric și militant pentru drepturile naționale ale românilor din Transilvania, episcopul Nicolae Popeea s-a născut la 17 februarie 1826, în Satulung din Săcele și a devenit unul dintre patronii spirituali ai Școlii Gimnaziale Nr.4 „Frații Popeea”.

Cuvântul de deschidere al doamnei director Camelia Brașoveanu a fost urmat de intonarea „Imnului școlii” de către corul Allegretto, condus de doamna profesor Anca Ionescu.

În continuare, părintele protopop Gelu Valentin Porumb, alături de părintele Raul Șerban și părintele Alexandru Petrica, a oficiat o slujbă de pomenire la care au asistat invitați, profesori și elevi ai școlii noastre, și membri ai Asociațiilor culturale săcelene.

Doamna profesor Camelia Dumitra și domnul profesor Liviu Dârjan au menționat aspecte remarcabile ale vieții și activității cultural-istorice ale episcopului Nicolae Popeea, de la a cărui naștere se împlinesc 198 de ani. 

Evenimentul a fost încheiat de corul Allegretto, care a interpretat melodia „Răsai”, piesă compusă de Doina Aldea Teodorovici. 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia