Home / Actual / Prefectul a vizitat sediul din Săcele al Asociației Banca Regională pentru Alimente Brașov

Prefectul a vizitat sediul din Săcele al Asociației Banca Regională pentru Alimente Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a fost prezent ieri la Săcele, la sediul Asociației Banca Regională pentru Alimente Brașov, unde se pregătesc pachete pentru a fi distribuite persoanelor din categoriile defavorizate.

„În mod obișnuit, asociația noastră nu lucrează cu instituții ale statului. Însă acum, având în vedere imperativele acestei situații de urgență, sponsorii noștri au făcut o excepție și ne-au permis să colaborăm și cu primării, servicii de asistență socială și alte instituții care se ocupă cu sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, am decis să distribuim 500 de pachete alimentare, precum și săpunuri, către primăriile comunelor Bod, Prejmer și Teliu – pe care le vor duce apoi persoanelor cele mai vulnerabile din respectivele comunități, către centrul de carantină din Săcele, precum și unor organizații nonguvernamentale care au în grijă persoane cu dizabilități, case de copii, cămine de bătrâni”, a declarat președintele Asociației Banca Regională pentru Alimente Brașov, Vasile Costache.

„Am venit aici pentru a le mulțumi acestor oameni dedicați în mod constant ajutorării semenilor și care, mai ales acum, în situația dificilă creată de epidemia de COVID-19, își alătură eforturile celor făcute de instituții ale statului pentru ca cei aflați în nevoie să simtă că nu sunt singuri”, a spus, la rândul său, prefectul Mihai-Cătălin Văsii.

Asociația Banca Regională pentru Alimente Brașov este o organizație nonprofit, nonguvernamentală, care funcționează după principiile Federației Europene a Băncilor pentru Alimente și este una dintre cele cinci asemenea structuri din România.

Cele două obiective ale Băncii Regionale pentru Alimente Brașov sunt reducerea risipei alimentare și ajutorarea persoanelor vulnerabile sau cu risc de excluziune socială.

(VIDEO) Un urs vizitează periodic strada Narciselor din Săcele și devine îndrazneț

O clădire inutilă din Săcele ar putea fi dărâmată

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia