Home / Actual / Compromis între M.A.I. si B.O.R. cu privire la Paști. Ce trebuie să știe credincioșii?

Compromis între M.A.I. si B.O.R. cu privire la Paști. Ce trebuie să știe credincioșii?

Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă și vin, numită “paști”, sfințită joi, 16 aprilie 2020, va fi distribuită la domiciliul credincioșilor din toate parohiile de către personalul clerical și voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020, şi sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 8:00-17:00, şi în prima zi de Paşti, între orele 6:00-12:00, la solicitarea credincioşilor.

“Credincioşii vor primi Paştile, sau, sâmbătă seara şi sâmbătă noaptea Sfânta Lumină, din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuinţelor multifamiliale, acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie – mască şi mănuşi”, a explicat marcel Vela, ministrul de Interne.

În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune în noaptea de Înviere vor distribui Sfânta Lumină acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină, mai spune ministrul.

Sfânta lumină, sosită de la Ierusalim, va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20:00.

Astfel, clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari, cu echipament de protecţie – mască şi mănuşi, în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini respectând reglementările prevăzute în Ordonanţele Militare, având asupra lor cartea de identitate şi ca semn distinctiv banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu data de identificare, ştampilat de parohie.

Citeste mai multe despre asta AICI!

7,5 tone de cartofi au fost donate de către Parohia Ortodoxă Gârcini

Politiștii au acționat astăzi cu efective mărite pe raza municipiului Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia