Home / Actual / O clădire inutilă din Săcele ar putea fi dărâmată

O clădire inutilă din Săcele ar putea fi dărâmată

Primăria Municipiului Săcele a câștigat în prima instanță procesul privind demolarea imobilului construit pe DN1, la intrarea în cartierul ANL Bolnoc.

Construcția a fost ridicată cu scopul de a fi Centru de Informare Turistică al Municipiului Săcele, dar nu a funcționat niciodată, fiind construită ilegal.

Dacă decizia privind demolarea construcției va fi definitivă, aici ar putea să apară un giratoriu care să resistematizeze intrarea din DN1 în cartierul ANL Bolnoc.

Varianta recomandată de proiectant în 2017 pentru amenajarea intersecției este cea care prezintă o insulă centrală dispusă excentric față de drumul național, amenajată ca spațiul verde si încadrată la exterior de un inel de siguranță cu lățimea de 1,5 metri din pavele autoblocante de culoare roșie.

Sensul giratoriu are 3 ramuri principale: 2 pe DN1 și una pe strada Bolnoc și o ramură secundară respectiv accesul la BMW Contempo Cars.

Din Studiul de fezabilitate aprobat atunci a rezultat o valoare totală a investiției de 2.416.674 lei (inclusiv TVA), durata de realizare a investiției fiind de 1 an.

Diametrul insulei centrale a giratoriului Bolnoc – DN1 va avea 15 metri si 3 insule separatoare.

Proiectul prevede si amplasarea a 2 stații pentru transportul în comun.

Foto jos cu proiectul girației și devizul întocmit de proiectant. (2017)

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia