Home / Actual / Polițiștii, atenți la trecerile de pietoni. S-au dat amenzi de peste 10.700 lei.

Polițiștii, atenți la trecerile de pietoni. S-au dat amenzi de peste 10.700 lei.

La data de 02 februarie 2022, în intervalele orare 09.00 – 12.00 și 15.30 – 18.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pe linie rutieră, ce a avut ca scop verificarea respectării de către conducătorii auto a prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, modificările și completările ulterioare, cu preponderență a normelor legale privind acordarea priorității pietonilor.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, modificările și completările ulterioare, dintre acestea 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neacordarea priorității trecerii pietonilor, fiind dispusă măsura complementară a reținerii a 13 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

De asemenea, dintre cele 49 de sancțiuni contravenționale, 18 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind oprirea neregulamentară, 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea telefonului mobil, 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale de către pietoni, 6 sancțiuni contravenționale pentru lipsa documentelor legale și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale de către bicicliști.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 10.700 lei.

Scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la normele legale!

FAKE NEWS marca PSD la Săcele! Consilierul nu a hărțuit pe nimeni, angajata din Primărie era înspăimântată de ce ”ar putea păți dinspre șefii ei”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia