Home / Administratie / Plateşti taxele în întregime, scapi de penalităţi şi dobânzi la Săcele

Plateşti taxele în întregime, scapi de penalităţi şi dobânzi la Săcele

sigla 1Având în vedere apariția O.U.G. nr. 44 din 14.10.2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 785/21.10.2015, conducerea Primăriei Săcele propune instituirea unei măsuri conjuncturale de acordare a unei facilități fiscale prin care se urmărește stimularea achitării voluntare de catre contribuabil a obligațiilor de plată restante la bugetul local, maximizarea încasărilor și stimularea mediului economic și respectiv diminuarea arieratelor bugetare.

Practic, legiuitorul dorește să vină atât în ajutorul persoanelor fizice și firmelor care au datorii la bugetul local și care, dacă își plătesc taxele și impozitele în integralitate, sunt scutiți de dobânzi și penalități. De câștigat are și municipalitatea, care astfel reușește să recupereze banii la bugetul local.

Conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat joi de către consilierii locali săceleni, anularea din majorările de întârziere, datorate ca urmare a neachitării la termen a obligațiilor de plată restante datorate bugetelor locale cu o cotă de până la 73,3%.

Trebuie precizat că obligațiile de plată individualizate în titluri executorii emise potrivit legii și transmise organului fiscal de executare în vederea recuperaării cu excepția amenzilor de orice fel, nu sunt luate în calcul în vederea acordării anulării obligațiilor de plată accesorii de către organul fiscal central în baza art. 13. din O.U.G. nr. 44/2015.

sursa: newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply