Home / Actual / Petiţie online la Săcele pe tema “Finalizării cartierului Bunloc”

Petiţie online la Săcele pe tema “Finalizării cartierului Bunloc”

Locuitorii cartierului Bunloc din Săcele se adresează Primăriei Municipiului Săcele si primarului Virgil Popa printr-o petiţie online, ce are ca subiect problemele zonei.

Locuitorii interesaţi de acest demers pot accesa link-ul următor:  https://www.petitieonline.com/finalizare_cartier_bunloc

Iată continutul acestei petitii ce a fost semnată pană acum de aproximativ 50 de persoane:

“Această petiţie se vrea una a responsabilizării Primăriei din Săcele asupra dezvoltării cartierului Bunloc.

În calitatea noastră de locatari ai cartierului Bunloc din Săcele/ judeţul Braşov şi de contribuabili, considerăm că de o parte din banii pe care-i plătim ca taxe şi impozite ar trebui să beneficieze şi comunitatea noastră, prin programe de îmbunătăţire a infrastructurii şi prin amenajarea unui loc de joacă pentru copii, în cartierul nostru.

Vă prezentăm mai jos 4 probleme pentru care dorim un răspuns din partea dvs. :

1. Străzile

În prezent, pe toate străzile catierului Bunloc suntem nevoiţi să parcurgem zilnic cu maşina kilometri de drum plin de gropi şi denivelări. Pe lângă gropile formate în asfalt, toate gurile de canal formează denivelări majore din cauză că străzile nu sunt asfaltate corespunzător. Accesul auto din DN1 este dificil în condiţiile în care această şosea este foarte aglomerată. Un sens giratoriu ar fluidiza traficul. De asemea este necesară o trecere de pietoni care să permită traversarea în siguranţă a DN1 dinspre staţia de autobuz a liniei RATBV 17b-Pantex.

2. Terenurile abandonate

Administraţia locală ar trebui să-i oblige pe toţi proprietarii de terenuri neconstruite să le îngrădească/împrejmuiască, securizeze şi să le întreţină.

3. Copiii

După cum ar putea constata orice observator al zonei unde locuim, numărul copiilor cu vârsta până în 10-12 ani este destul de mare. Credem că amenajarea de către primărie a unui loc de joacă cu o groapă de nisip, un topogan, nişte leagăne şi un spaţiu de joacă cu mingea, este o necesitate. În prezent copiii sunt nevoiţi să se joace pe stradă, printre maşini, în condiţii total improprii, punându-şi viaţa în pericol.

4. Transparenţa

Pentru o mai bună înţelegere / comunicare a intenţiilor şi acţiunilor primăriei, credem că ne-ar ajuta şi pe noi, şi pe dvs. popularizarea permanentă şi promptă a tuturor acţiunilor, iniţiativelor şi planurilor primăriei, a planurilor detaliate de dezvoltare a cartierului Bunloc. Este vorba de o comunicare corectă, completă şi eficientă între administraţia locală şi cetăţenii cartierului Bunloc. În buletinul informativ al Primăriei Municipiului Săcele “Info Săcele” care se distribuie gratuit, primăria menţionează programele desfăşurate în Săcele, dar cartierul Bunloc nu este menţionat în această dezvoltare.

Încheiem prin a spune că ne rezervăm dreptul că – în măsura în care problemele pe care vi le-am adus în atenţie nu se vor rezolva sau nu vor primi un răspuns corespunzător – să vă mai adresăm şi alte petiţii sau chiar să ne promovăm demersul şi cu ajutorul unor instituţii de presă”

100% promovabilitate la BAC la “George Moroianu”

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply