Home / Actual / Percheziții ample la Săcele, la adresele unor suspecți de furt. Polițiștii au găsit scule electrice, 250 kg de cupru, alte bunuri de interes, dar și o sumă de bani

Percheziții ample la Săcele, la adresele unor suspecți de furt. Polițiștii au găsit scule electrice, 250 kg de cupru, alte bunuri de interes, dar și o sumă de bani

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Brașov împreună cu polițiști din cadrul altor structuri aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au pus în aplicare la data de 25.02.2023 un număr de 9 mandate de percheziție domiciliară, la adresele unor suspecți de furt, din municipiul Săcele.

Cercetările au fost demarate de polițiști, după ce aceștia au fost sesizați la începutul acestei luni prin mai multe reclamații de furt, din societăți, de pe șantiere sau din locuințe aflate în construcție.

Investigațiile au arătat că, faptele sesizate aveau un mod de operare asemănător, practic autorii pătrundeau în incinta imobilelor cu fețele acoperite, unde dezactivau sistemele de alarmă sau schimbau poziția camerelor de supraveghere, astfel încât acestea să nu surprindă acțiunile infracționale.

Pentru că activitatea persoanelor a fost documentată, în data de 25.02.2023, în jurul orei 01.30 dimineața, polițiștii au reușit prinderea acestora în flagrant, găsindu-se asupra lor bunuri care ar fi fost sustrase dintr-un imobil, din localitatea Hărman.

Cercetările au continuat și la adresele suspecților, respectiv la domiciliile a 7 bărbați, toți din municipiul Săcele, unde polițiștii, în baza mandatelor de percheziție, au descoperit mai multe scule electrice, aproximativ 250 kg de cupru, care provenea din cabluri arse, alte bunuri de interes, dar și o sumă de bani.

Mai citește și despre: (pamflet) La Săcele se vor scoate la vânzare 2 tipuri de abonament: Unul pentru autobuze care se strică des și altul pentru cele care se strică mai rar – Saceleanul

Totodată, polițiștii au indisponibilizat trei autovehicule, pe care autorii le-ar fi utilizat pentru la transporta obiectele furate.

În baza materialului probator existent, față de cei 7 suspecți polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în 10 acte materiale, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

La acest moment cele șapte persoane cercetate urmează a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Pentru probarea activităților infracționale, acțiunile au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale, Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov

De asemenea, pentru perchezițiile desfășurate, activițile au fost sprijinite de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi – Burebista Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, precum și alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.  

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Brașov, sub coordonarea unui procuror de caz, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a autorilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale.

Încă o ”realizare” a primarului Popa Virgil: Gunoiul se scumpește din nou la Săcele de la 1 martie! +10% pentru populație, respectiv 11% pentru firme – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia