Home / Actual / Ovidiu Eftimie, Eftimie.net: ”Niște detalii pe care ar trebui să le știi despre banii bisericii, dar tu servești „presă””

Ovidiu Eftimie, Eftimie.net: ”Niște detalii pe care ar trebui să le știi despre banii bisericii, dar tu servești „presă””

”Onorat auditoriu, doamnelor și domnilor, acum, la ceas de seară, după ce a terminat berea de făcut spume și bulimea de juisat la videouri de pe youtube, e timpul să dăm un pic niște detalii despre ancheta anului, aia de la Recorder despre Catedrală și cum se „cheltuie banii publici” pentru zugrăvit biserici.

Gestul ăsta trebuia să-l facă BOR sau armata de oameni care pretind că sunt creștini europeni și prieteni ai bisericii, dar nu s-a putut. De ce? O să explic mai încolo. O să explice preaneacuviosul apostol Eftimie, cel dintâi chemat la birt, niște chestii, că atunci când Iisus s-a întâlnit că ăia și le-a dat la băieți flăcări și puterea să vorbească toate limbile pământului, a lăsat o brichetă pentru vorbit pe limba cocleților. Știi ce zic?

Ce mă recomandă pe mine să vorbesc despre asta e că eu am scris la un moment dat că popii ar cam trebui bătuți dacă mai dau liturghia maxim la boxe, cu consecințele de rigoare, respectiv am primit amenințări fizice și metafizice cu moartea. Exact ca Dragoș Pătraru sau alții, doar că eu am sistemul imunitar diferit, de-aia n-am Covid și aia mică. Dar cine știe, poate se dă Covid ca vaccinul, prima dată la ăia importanți, la actrițe renumite ca Oana Pellea, și dup-aia ajunge și la săraci.

În caz că mureați de curiozitate și voiați să știți, Oana Pellea e bine, a ieșit pozitivă la test, dar nu are simptome nasoale, tocmai pentru că s-a vaccinat. A scris toată presa de faza asta. Deci, vaccinați-vă. Sau nu, faceți ce vreți, eu nu sunt în măsură să dau sfaturi despre tratamente medicale ca restul colegilor de țară. Ideea e că pot să am un punct de vedere neutru, că eu i-am și înjurat pe ăștia.

Să revenim la marea achetă Recorder. Despre ce e vorba, pe scurt: un reporter se duce incognito la un măscărici, săgeată a patriarhului Daniel în Consiliul General al Capitalei, și ăla-i povestește cum ar putea și el să intre în afaceri cu biserica. În principiu îți trebuie „capacitate de absorție fonduri” și „binecuvântarea patriarhului” și să știi câțiva oameni care lucrează prin zonă. Treaba e ambalată frumos, cu niște panglici care dau de înțeles că ar fi ceva dubios acolo. Doar că sunt niște detalii care scârțâie și s-au cam zis, dar n-a fost nimeni atent. Deci… Watch Mojo, top ten things you dindn’t know about the Big White series. Like, subscribe and turn on the notification bell.”

CONTINUA SA CITESTI INTREG ARTICOLUL PE PAGINA EFTIMIE.net

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

(VIDEO) Incendiu la ceas de seară în mijlocul cartierului Electroprecizia

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia