Home / Actual / Ora de vară ar putea fi eliminată. ”Schimbarea oboseşte oamenii şi provoacă accidente rutiere”
20323791 - old face of clock in sand

Ora de vară ar putea fi eliminată. ”Schimbarea oboseşte oamenii şi provoacă accidente rutiere”

Schimbarea bianuală a orei ar putea fi curând eliminată după ce membrii Parlamentului European au votat zilele trecute abolirea acestei practici.

În urma unei petiţii realizate în ianuarie de către Finlanda în care au fost strânse 70.000 de semnături, membrii Parlamentului European au dezbătut dacă schimbarea orei ar trebui eliminată. 

Conform Reuters, membrii Parlamentului European au votat cu 384 la 153 pentru studierea şi schimbare acestei practici de către Comisia Europeană. Parlamentarul francez Karina Delli a afirmat în cadrul şedinţei că schimbarea către ora de vară oboseşte oamenii şi provoacă accidente rutiere. Însă parlamentarul belgian Hilde Vautmans a afirmat că eliminarea schimbării orei ar însemna pierderea unei ore de lumină de la sfârşitul zilei timp de şapte luni pe parcursul verii sau trimiterea copiilor la şcoală în întuneric pe parcursul a cinci luni iarna. 

”Decizia Comisiei Europene nu va fi realizată prea curând, însă dacă va fi promulgată ar putea oferi ţărilor şansa de a alege dacă doresc sau nu să schimbe ora în funcţie de anotimp,” a declarat europarlamentarul Liadh Ni Riada din Irlanda. 

Articolul complet aici, pe descopera.ro. 

Teatrul “Andrei Mureșanu” ne aduce piesa “O noapte furtunoasă” pe 22 martie la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply