Home / Actual / Ora de iarnă 2018: Dăm ceasurile înapoi o oră în noaptea dintre 27 octombrie şi 28 octombrie

Ora de iarnă 2018: Dăm ceasurile înapoi o oră în noaptea dintre 27 octombrie şi 28 octombrie

In noaptea dintre 27 octombrie si 28 octombrie Romania va trece la ora de iarna, moment in care ora 4:00 va deveni ora 3:00. Tot acest proces a creat o serie de polemici, dezbatute intens la nivelul Uniunii Europene.

Fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) va trebui sa decida pana la sfarsitul lui aprilie 2019 daca prefera sa mentina ora de vara sau mai degraba cea de iarna, daca proiectul menit sa puna capat anul viitor schimbarilor sezoniere de ora va fi ratificat, a precizat vineri Comisia Europeana, informeaza AFP.

Schimbarea orei se face de doua ori pe an, in lunile Martie si Octombrie.
In luna Martie, atunci cand se trece la ora de vara, ceasul se da cu o ora inainte iar in luna Octombrie aceasta ora reapare, ceasul fiind dat cu o ora in urma.

Aceasta trecere la ora de iarna a fost adoptata le ofera cetatenilor o ora in plus de somn dar si ocazia de a se bucura de mai multa lumina naturala in timpul zilei, perioada ce odata cu venirea anotimpurilor friguroase devine mai scurta, noptile geroase preluand conducerea.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia