Home / Actual / Oare ne-am relaxat prea mult? Avem micro-focar COVID-19 la Săcele
fotomontaj Saceleanul.ro

Oare ne-am relaxat prea mult? Avem micro-focar COVID-19 la Săcele

Poate nici nu am scăpat de probleme și ne-am relaxat prematur?

Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Brașov, a declarat că noile cazuri depistate sunt „rezultatul relaxării din 16 mai”.

„Avem și cazuri de intrați în România recent și contacte ale altor bolnavi. Microfocarele rămân aceleași care au fost comunicate până acum – Apața, Săcele, Tărlungeni, Zizin”, a precizat sursa citată.

Sunt foarte multe cazuri noi din transmitere comunitară. „Virusul este în comunitate, iar cine nu respectă recomandările se poate infecta”, susțin autoritățile medicale din România.

Informația că avem micro-focar la Săcele nu este întărită de cifrele oficiale, dar este confirmată de realitate.

În Municipiul Săcele, conform datelor Direcției de Sănătate Publică facute publice la 1 iunie, 27 de persoane se află în autoizolare și monitorizate la domiciliu. Tot acest comunicat spune că în carantină nu se mai află nicio persoană.

Realitatea din oraș este însă una ușor diferită. Exista chiar la ora acestui articol persoane infectate cu COVID-19. Din motive de discreție nu vom spune cine sunt acestea, însă este vorba de situații întâlnite în cartierul Ștefan Cel Mare sau în zona Cernatu.

Pentru ca ne aflăm în faza transmiterii comunitare a COVID-19, grija față de distanțarea socială, purtarea de mască, dezinfectarea mâinilor și respectarea recomandărilor autorităților SUNT NECESARE pentru evitarea creșterii numărului de cazuri la Săcele.

Județul Brașov se află pe locul cinci după numărul de cazuri depistate, după Suceava (3.552 de cazuri), București (2.145), Neamț (893) și Botoșani (796).

Scutiri și facilități pentru firmele din Săcele afectate de COVID-19?

LIDL a obținut certificatul de urbanism pentru viitorul magazin la Săcele

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia