Home / Actual / O zonă cu provocări urbanistice din Săcele va primi un nou PUZ. Dar ce fel de PUZ va fi acesta?

O zonă cu provocări urbanistice din Săcele va primi un nou PUZ. Dar ce fel de PUZ va fi acesta?

Primăria Municipiului Săcele pregătește o modificare a PUZ-ului din zona Bunloc.

Pentru asta a pus la bătaie peste 88.000 lei+tva, contractul fiind câștigat de o companie brașoveană, SC TOP-FORM SRL.

Oferta cuprinde ridicare topografică, documentații avize, documentație aviz de oportunitate, documentatie aviz SGA, studio geotehnic si verificare Af, documentatii si panouri afisaj informarea populatiei, documentatia PUZ – forma preliminara si finala, taxa RUR si taxe CF-uri proprietari in vederea identificarii si taxe publicitate pentru obtinerea avizelor.

O zonă cu probleme și provocări mari. Cum va arăta noul PUZ?

Aceasta este întrebarea principală a celor ce cunosc zona și presiunea imobiliară apărută în jurul ei.

Este normal să fie interes mare pentru Bunloc, unde suprafețele de teren se vând cu sume ce depășesc adesea 100-200 euro/mp.

Însă în acest moment aici se pot construi, conform prevederilor urbanistice actuale, doar locuințele individuale și cele cu scop turistic.

Noul Plan Urbanistic Zonal – Locuințe și dotări complementare trebuie sa fie unul gandit in conformitate cu doleantele locuitorilor si cu respect fata de specificul zonei.

Altfel, banii aceștia sunt irosiți doar pentru a creea alibiuri de dezvoltare imobiliară sau acoperire juridică pentru fapte trecute și viitoare de corupție administrativă.

Problema urșilor: ”Un primar care fuge de această responsabilitate nu își merită mandatul”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia