Home / Actual / Nici nu au înființat CSM Săcele și deja l-au politizat. Ce partid își plasează oamenii în conducere?!

Nici nu au înființat CSM Săcele și deja l-au politizat. Ce partid își plasează oamenii în conducere?!

Primăria Municipiului Săcele vrea să se implice în sportul de masă și de performanță de la Săcele prin înființarea Clubului Sportiv Municipal Săcele.

Conform primelor informații, C.S.M. Săcele va fi o persoană juridică de drept public, organizată ca instituție publică în subordonarea Consiliului Local Săcele, iar culorile oficiale ale clubului vor fi tradiționalele culori ale sportului săcelean roșu-negru.

Dar din start proiectul vine cu câteva vești rele pentru cei ce spera ca acest CSM sa fie un club echilibrat și în care banii să se investească cu cap.

Prima veste este că fotbalul va fi printre disciplinele “susținute”, iar cine a avut de-a face cu sportul știe că fotbalul este o ramura bugetofaga, ce va atrage peste 80-90% din bugetul alocat.

Mai ales că, pe surse, secția de fotbal a viitorului CSM SĂCELE va fi armă electorală în 2024.

Din surse sigure, echipa de fotbal va avea ca scop promovarea și astfel atragerea de simpatie politică. Din târg se aud zvonuri ca un fizioterapeut, autointitulat și ”cel mai bun manager de club din Liga a IV-a” s-a apucat să se laude că va avea pe mână sume considerabile și deja recrutează jucători pentru viitoarea echipă.

Consiliul de Administrație politizat rapid de PSD

O altă veste rea, poate mai rea decât prima, este că CSM SACELE va fi din start politizat. 

Structura de conducere a clubului va fi (conform primelor documente oferite public) Consiliul de Administraţie ce este format din 3 membrii aleşi (un reprezentant al Primarului și 2 reprezentanți ai Consiliului Local Săcele).

Ori deja structura aceasta este parazitat de PSD – 2 membri propuși, cu sprijinul UDMR – 1 membru propus (foto jos).

În locul unei structuri precum un Consiliu Director – cu câte un reprezentant din fiecare secție/ramura sportivă și un reprezentant al autorității tutelare, pesedistii aleg o variantă politizată și netransparentă.

Crețu Valentin este consilier local PSD și a mai fost prezent în trecut în Consiliul de Administrație de la Regia Padurilor Sacele, iar Lungu Dragos este vicepresedinte PSD si administrator al Centrului Multicultural și Educational.

A treia persoana, pentru asigurarea prezentei UDMR acolo, este consilierul Toth Sandor.

acest material este o pozitie politică

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia