Home / Actual / Municipiului Săcele iese din Asociatia Oraşe Energie România – OER

Municipiului Săcele iese din Asociatia Oraşe Energie România – OER

De ce am intrat și de ce ieșim?

La sfârșitul anului 2009, Primăria Municipiului Săcele a fost informată de către Asociația „ORAȘE  ENERGIE ÎN ROMÂNIA” despre proiectul de acord cadru de finanțare nerambursabilă pe care Guvernul României îl negociază cu Elveția pentru investițiile din domeniul energiei, acord care ulterior a fost semnat.

Una dintre condițiile necesare obținerii unei finanțări nerambursabile în cadrul acestui acord era ca solicitantul să facă parte dintr-o asociație în domeniul energiei  acreditată internațional.

Primăria Municipiului Săcele era interesată incă de atunci de modernizarea parcului auto, a intrat in asociatie si a înaintat documentația necesară pentru proiectul numit: „Achiziționare a 10 autobuze ecologice în Municipiul Săcele”.

Pentru că din anul 2010 și până în prezent nu s-a obținut finanțare pentru proiectul „Achiziționare a 10 autobuze ecologice în Municipiul Săcele”, unul foarte necesar pentru comunitate având în vedere gradul înaintat de uzură pe care il prezintă parcul auto care deservește transportul în comun, executivul primăriei a solicitat Consiliului Local iesirea din OER prin demisie.

Propunerea a primit vot favorabil in plenul Consiliului Local, Municipiul Săcele urmand a ieşi din aceasta asociere de oraşe şi municipii din care fac parte printre altele Braşov, Sibiu, Targu Mureş, Satu Mare sau Băcau.

Ce este OER?

Oraşe Energie RomâniaOER este o organizaţie neguvernamentală, reunind în anul 2017, un număr de 37 membri (35 de municipalităţi și 2 zone metropolitane), interesate de îmbunătăţirea eficienţei energetice în serviciile publice urbane (încălzire, iluminat public, alimentare cu apă şi gaz, colectarea, depozitarea şi transportul deşeurilor menajere etc.) şi de promovarea surselor de energie regenerabile şi a mobilității urbane durabile.

Asociaţia “Oraşe Energie România” a fost înfiinţată în anul 1995, prin Programul PHARE, cu sprijinul reţelei europene Energy-Cities, al cărei membru este din anul 1997. Începând din anul 2009, Asociaţia OER este “Structura Suport” pentru oraşele din România care au aderat la Convenţia Primarilor .

Despre OER ( Orase Energie Romania )

“Tamina – Spring Water” un nou brand săcelean cu ambiţii mari

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply