Home / Actual / Municipiul Săcele va readera la Asociația Municipiilor din România, dupa ce Virgil Popa ne-a scos în 2017 din ea

Municipiul Săcele va readera la Asociația Municipiilor din România, dupa ce Virgil Popa ne-a scos în 2017 din ea

Virgil Popa – primarul Municipiului Săcele a fost imputernicit prin Hotarare de Consiiu Local să reprezinte comunitatea locală la Adunarea Generală a Asociației.

De asemenea acesta poate să susțină interesele Municipiului Săcele și să semneze  în numele și pentru UAT – Municipiul Săcele documente, acorduri și orice alte acte care emană de la Asociația Municipiilor din România.

De fapt, este o reintrare în AMR, deoarece în noiembrie 2017, la inițiativa lui Virgil Popa, municipiul nostru a ales să iasă din asociere.

Primarul spunea atunci că ”ne retragem din acele asociații care nu au avut nici un aport, nu au
contribuit și nu ne-au implicat în nici un proiect, iar dacă va fi un proiect inițiat de ei și care va cuprinde și Municipiul Săcele, vom reintra”.

Calitatea de membru al Asociației presupune exercitarea de drepturi și obligații.

Una din aceste obligații este reprezentată de achitarea cotizației anuale, care a fost stabilită în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România la valoarea de 0,50 lei/locuitor/an x numărul de locuitori raportat de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului anterior celui pentru care se datorează cotizația, potrivit hotărârii Adunării Generale a Asociației din data de 06.11.2017.

Infiinţată în anul 1990, AMR este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală şi apolitică, constituită în vederea promovării şi protejării intereselor comune ale autorităţilor administraţiei publice locale, pentru soluţionarea şi gestionarea nevoilor publice în numele şi pentru interesul colectivităţilor locale.

În prezent, AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, însumând 109 membri, care reprezintă aproximativ 10,5 milioane de locuitori si este condusa de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Minciuna din cartierul Ștefan cel Mare: Vă mai aduceți aminte de spațiul dedicat familiei și copiilor? Noi da!

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia