Home / Actual / Mesaj de Ziua Eroilor

Mesaj de Ziua Eroilor

Celebrăm astăzi “Ziua Eroilor”, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, apărare şi reîntregirea neamului. Cinstirea celor ce şi-au dat viaţa se săvârşeşte de aproape un secol, încă din 1920, când s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălţării Domnului Isus Hristos, dată decretată sărbătoare naţională a poporului român.
Este Ziua Eroilor, iar poporul care îşi sfinţeşte eroii este un popor care  a luptat în istorie. Eroii neamului românesc s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, iar ei se vor înălţa mereu cu demnitate în faţa lui Dumnezeu.
Nu vom uita niciodată eroii neamului românesc căzuţi la redutele de la Plevna, Smârdan, Rahova sau Griviţa, pe cei căzuţi în Primul Război Mondial prin luptele duse la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, un război care ne-a adus întregirea neamului şi făurirea statului naţional, unitar, suveran şi independent, eroii căzuţi pe frontul sovietic la Stalingrad sau Crimeea, pe cei a căror jertfă supremă a dus la eliberarea ţării şi a altor state vecine până în mai 1945. Eroii şi martirii neamului sunt şi cei care au îndurat pentru libertatea noastră, în lagărele comuniste, la canal, la Sighet sau Aiud, şi şi-au dat ultima suflare cu strigătul “NU COMUNISMULUI”! Martirii neamului românesc sunt şi cei ce au luptat pe baricade în 1989 la Timişoara şi de acolo în toată ţara! Eroii ai neamului sunt acei bravi soldaţi ce apără spiritul pentru care au murit ceilalţi eroi, detaşamentele din Afganistan, Irak şi alte teatre de război. Eroii ai neamului românesc vor fi şi mâine şi de-a vecii vecilor, căci avem sânge de luptători în apărarea pământului românesc şi vom fi veşnic patrioţi.
Pomeniţi la toate liturghiile, eroii neamului au astăzi parte de o atenţie deosebită din partea tuturor. E ziua când ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă.
Pentru că astăzi este şi o sărbătoare împărătească, ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, urăm tuturor săcelenilor un salut creştin: Hristos S-a Înălţat! Precum şi celor ce îşi sărbătoresc ziua numelui a “Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” le urăm un sincer “LA MULŢI ANI!”.

 Organizaţia Locală a Partidului Naţional Liberal Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply