Home / Actual / Mărturiile săcelenilor despre lemnul de foc: ”Toate cererile se duc la primar și el taie și spânzură acolo cu lemnele, cine primește și cine nu”

Mărturiile săcelenilor despre lemnul de foc: ”Toate cererile se duc la primar și el taie și spânzură acolo cu lemnele, cine primește și cine nu”

Sacelenii ne scriu constant pe adresa [email protected] si ne transmit diverse probleme din comunitate. Redam mai jos, integral, una legata de lemnul de foc, de care se lovesc sute de familii din municipiu.

”Ma numesc […], m-am mutat acum cativa ani la Sacele, si ca orice sacelean platitor de impozite am fost la inceputul anului la primarie sa depun cerere pentru lemne.

Am fost in data de 4 ianuarie, si am primit numar de ordine o mie si ceva, si de atunci tot astept sa-mi vina randul.

Am fost de cateva ori la primarie sa intreb, dar nimeni nu putea sa-mi spuna ceva concret acolo. M-au trimis la depozit, aflat undeva pe centura, undeva in incinta unui fost CAP sau ceva asemanator.

Acolo un domn mi-a spus sa ma duc acasa ca intreb degeaba, daca o sa-mi vina randul o sa primesc telefon sa ma duc sa ridic lemnele. Ei elibereaza lemnul in ordinea in care vin cererile aprobate de la primarie, si el n-are de unde sa stie ce e cu cererea mea.

Din nou aia de la primarie n-au putut sa-mi spuna ce e cu cererea mea, daca s-a aprobat, daca s-a trimis spre livrare, nu stiau nimic. Saptamana trecuta am aflat de la cineva ca lista cu cererile aprobate sunt pe siteul de la Ocolul Silvic, am cautat si am gasit ceva.

Din ce am vazut eu erau cu cererile pe la numarul 500, asa ca eu o sa mai primesc lemne anul asta la Sfantu Asteapta, dar ce mi s-a parut ciudat a fost sa gasesc acolo doua numere de ordine, unul de la ocol, si un numar al cereri ce ar fi de la primarie.

Si ce nu am inteles eu acolo: in acel tabel ce are vreo sapte pagini tot gaseam cereri onorate cu numar de primarie 63160 din 21.07.2022 (!!!!), 63157 tot din 21.07, 35222 din 24 martie, 55470 din iunie 2022, si mai sunt.

Pai cum vine treaba asta? Se poate sa depui cerere in iulie si sa primesti lemnele mai repede ca unul care a depus cerere pe 4 ianuarie??? Si am mai stat si la coada ca nebuna? Tin minte ca ne-a spus cineva de acolo in ziua in care am depus cererea (nu stiu daca era de la primarie sau nu) ca oricum se vor lua cererile, si se vor analiza, si ca se vor da ceva punctaje pe baza carora se vor da lemnele ca exista un regulament aprobat de consilieri care spune cum se vor da lemnele.

Eu am cautat pe site la primarie dar nu am gasit nici un regulament. Pai cine aproba cererile astea pana la urma urmei? Si cum se pot da lemne cu cereri din iunie, iulie si restul fraierilor sa astepte?

Oare DNA ce face, doarme? N-ar trebui sa faca cineva vreo reclamatie? Sunt sigura ca sunt tot felul de aranjamente si noi o sa stam iarna sa inghetam prin case ca n-o sa primim nici un lemn de foc… 

Eu oricum o sa mai insist, dar […] ca unii spun ca toate cererile se duc la primar si el taie si spanzura acolo cu lemnele, cine primeste si cine nu”

(VIDEO) Transportul în comun la Săcele: 2 realități diferite, una în capul primarului și alta pe nervii săcelenilor – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia