Home / Actual / “Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene” are loc sâmbătă

“Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene” are loc sâmbătă

Asociația Culturală Maghiară din cele Șapte Sate și Liceul „Zajzoni Rab István” din Săcele alături de Cercurile metodice ale profesorilor educatori, ale profesorilor de la ciclul primar și ale profesorilor de limbă și literatură maghiară din județul Brașov, vă așteaptă sâmbătă 13 mai 2017 la „Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene”. Evenimentul se va desfășura între orele 9.00 – 15.00 la Muzeul Etnografic Săcele, situat pe Bd-ul Brașovului, nr. 153.

Evenimentul ajuns la cea de-a XIII-a ediție a capacitat un număr de aproximativ 200 de elevi, care s-au pregătit sub atenta îndrumare a învățătorilor și profesorilor. Părinții, elevii și cadrele didactice prezente vor face cunoștință cu personaje fantastice din colecția de basme populare ceangăiești culese de profesorul Hoger Antal, Sipos Bella și Seres András.

Depănarea basmelor populare care nu și-au pierdut din farmec nici acum la început de secol XXI, povestirea lor în fața unui audiotriu, într-un mod expresiv și spontan și pasiunea cu care copiii s-au implicat edițiile trecute ne-au făcut să organizăm evenimentul și în acest an.

Povestirea basmelor se va realiza atât prin reprezentare scenică a acestora, cât și prin jocul cu marionete.

Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru o zi de basm!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply