Home / Actual / Mandat european de arestare pentru un săcelean de 18 ani

Mandat european de arestare pentru un săcelean de 18 ani

Romică Iakab, un tânăr de 18 ani din Săcele, plecat la muncă în Germania, a agresat în luna noiembrie a anului trecut  o șoferiță de taxi după ce aceasta refuzase oferta acestuia de a întreține relații sexuale cu el. 

Acesta s-a urcat în taxi-ul victimei într-o benzinărie din orașul Ingolstadt și a cerut să fie dus în zona sudică a orașului. Pe drum, a început să îi facă avansuri taximetristei, sugerându-i acesteia să întrețină relații sexuale. Femeia însă a refuzat, el i-a cerut să oprească mașina și a început să o agreseze sexual. Tânărul i-a dat drumul femeii și a luat-o la fugă abia după ce un trecător a auzit strigătele acesteia și i-a sărit în ajutor.

Tânărul a urcat într-un taximetru condus de o persoană de sex feminin, căreia i-a cerut să întreţină raporturi sexuale cu el şi a început să o mângâie. Întrucât aceasta l-a refuzat, tânărul a ameninţat-o şi a strâns-o de gât

Ramona Muscalu – procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Braşov

După comiterea agresiunii, Romică Iakab a reușit să fugă din Germania și s-a întors în Săcele unde a stat ascuns timp de 4 luni. Polițiștii brașoveni l-au prins și l-au prezentat Curții de Apel Brașov pentru confirmarea mandatului. Tânărul urmează să fie extrădat în Germania unde va fi anchetat. Până când instanţele vor emite o decizie definitivă, acesta se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply