Home / Actual / ATENTIE agenţi comerciali: Mâncarea aproape de expirare trebuie donată

ATENTIE agenţi comerciali: Mâncarea aproape de expirare trebuie donată

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede combaterea risipei alimentare de către agenţii comerciali prin donarea alimentelor care se apropie de termenul de expirare, nerespectarea prevederilor putând duce la sancţiuni de până la 10.000 de lei, conform mediafax.ro.

Propunerea legislativă prevede că alimentele vor fi donate către fundaţii, ONG-uri, cămine de bătrâni, orfelinate sau spitale, în baza unui contract semnat între agenţii comerciali şi persoanele juridice respective.

Încălcarea prevederilor prezentei legi ar urma să fie sancţionată cu amenzi contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Datele statistice estimează la nivelul Uniunii Europene, între 2012-2014, totalul alimentelor irosite sau risipite, pe lanţul producţie- consumatorul final, este între 82 şi 114 milioane de tone anual.

Citeşte şi: Despre caţi bani pot primi mamele eroine cu peste 3 copii

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply