Home / Actual / Mai țineți minte scandalul de Paști din Gârcini? Iată ce pedepse au primit protagoniștii

Mai țineți minte scandalul de Paști din Gârcini? Iată ce pedepse au primit protagoniștii

Zece dintre cei 16 romi care au fost reținuți în luna aprilie a acestui an, după încăierarea din Gârcini au ajuns in fața justiției și au fost condamnați de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.

Șapte dintre ei au primit câte 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Toți vor avea de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la primăria municipiului Săcele sau primăria municipiului Braşov, în cazul în care sentința va rămâne definitivă.

Dintre aceștia șapte, toți sunt fără antecedente penale, dar și fără prea multă școală. Astfel, cu excepția unuia dintre ei, care a absolvit 8 clase, ceilalți au doar 4 clase și doar unul dintre ei avea loc de muncă, la momentul încăierării. În schimb, unul dintre ei este tatăl a 10 copii, altul a 8 copii, iar un al treilea a 6 copii. Toți cei șapte au fost reținuți, pentru 24 de ore, în data de 20 aprilie, spune mytex.ro

Prin urmare, faţă de unul dintre ei, absolvent a 4 clase, s-a dispus luarea măsurii educative a supravegherii pe o durată de 4 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor de încăierare.

Față de ceilalți doi, de asemenea absolvenți de școală primară, s-a dispus măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an şi 5 luni pentru tentativă la omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Ei doi au fost reținuți pe 22 aprilie, apoi au stat în arest preventiv până pe 13 august. În cazul în care sentința va rămâne definitivă, perioada petrecută în arest va fi scăzută din cea de internare.

sursa text mytex.ro

Ce s-a întâmplat în ziua de Paști la Gârcini?

18 persoane au fost implicate într-o bătaie ca-n filme în ziua de Paști în cartierul Gârcini. Conflictul a pornit de la băutura, iar după câteva injurii, părțile implicate au trecut la violente fizice.

Un material video surprindea cum nervoasă, o persoană se urcă la volanul mașinii, demarează în viteza și încearcă să intre în grupul din tabara adversă. 

Unul dintre cei implicați evită la mustață să fie stivit între gard și autoturism, iar ceilalți sar și lovesc cu ce au la indemana pana vandalizeaza masina, iar soferul este ranit!

Desi au tras si doua focuri de arma in plan vertical, politistii prezenti la fata locului nu au reusit sa potoleasca spiritele decat dupa ce au sosit intariri.

„La data de 19 aprilie 2020, în jurul orei 15.30, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Săcele are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane. Echipaje mixte, formate din polițiști și jandarmi, s-au deplasat la fața locului, conflictul luând sfârșit.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent de poliție Nadia Olaru

Polițiștii au intervenit prompt la fața locului, au depistat și identificat 18 persoane, ce au fost implicate în cauză.

Cele 18 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea unității de parchet competente, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală.

6 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar o persoană a fost transportată la spital, dar a refuzat internarea.

(VIDEO) Ciocniri violente în Gârcini, cu Poliția prinsă la mijloc: Lopeți, topoare, mașină vandalizată și o victimă

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia