Home / Actual / Locuințele sociale din Gârcini au ajuns la faza autorizației de mediu. Gurile rele spun că nu se va construi până la urmă nimic!
????????????????????????????????????

Locuințele sociale din Gârcini au ajuns la faza autorizației de mediu. Gurile rele spun că nu se va construi până la urmă nimic!

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI SĂCELE reprezentată prin Primar Ing. Popa Virgil anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare „continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare” pentru proiectul „CONSTRUIRE LOCUINȚE SOCIALE ÎN CARTIERUL GÂRCINI DIN MUNICIPIUL SĂCELE, JUD. BRAȘOV”, propus a fi amplasat în Județul Brașov, Municipiul Săcele, Str. Pajiștei, amplasament identificat prin CF nr. 120185 Săcele, nr. cad. 120185.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brașov, Strada Politehnicii nr. 3, în zilele de luni-joi, între orele 8:00 – 16:30 și vineri între orele 8-14, precum și la următoarea adresă de internet www.apmbv.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a APM Brașov.”

Din mulțimea de locuințe sociale promise pentru Gârcini… au rămas doar 6 case

Primăria din Săcele își propune să vină în sprijinul familiilor defavorizate din cel mai mare cartier de romi din țară, Gârcini, prin construirea unui ansamblu de locuințe sociale.

Cum vor fi aleși cei ce vor ocupa aceste locuințe sociale, nimeni nu știe cu exactitate, însă oamenii din Gârcini nu mai au încredere în actuala administrație și chiar spun ca nu mai cred în promisiunile primarului Popa Virgil.

Cu ajutorul unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, edilii au început demersurile pentru amenajarea acestui proiect, iar documentația tehnică privind impactul asupra mediului este în curs de avizare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Cele 6 case, fiecare cu 4 unități locative, vor fi amplasate la intrarea în Gârcini dinspre Brădet și vor oferi un acoperiș deasupra capului pentru 96 de persoane.

Fiecare locuință va fi dotată cu centrală termică proprie pe gaz și băi complet utilate, ceea ce reprezintă un lux în multe din gospodăriile din zonă, unde nu există canalizare.

Pe o suprafață de teren de 3.800 mp, va fi amenajată și o zonă verde, iar un aliniament de platani va fi plantat ca perdea de protecție.

Terenul pe care va fi construit ansamblul va fi scos din fondul forestier, însă Primăria va oferi teren în compensare pentru reîntregirea pădurii, astfel încât impactul asupra mediului să fie minim.

În acest fel, Primăria din Săcele vrea să demonstrează un angajament real față de comunitate și să oferă o soluție durabilă pentru nevoile locative ale familiilor defavorizate din Gârcini. Desigur, doar pentru câțiva din cei multi ce au nevoie acolo. 

Foișoarele din zona izvorului Valea Largă au fost demontate de autorități!! De ce s-a întâmplat asta? – Saceleanul

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia