Home / Actual / Liceul George Moroianu – Școală Europeană 2015

Liceul George Moroianu – Școală Europeană 2015

Zeci de școli din întreaga țară s-au înscris la concursul organizat de Ministerul Educației, iar unitățile de învățământ câștigătoare vor fi răsplătite cu suma de 5.000 de lei.

1487343_1006822529328845_5720417178040681134_nLiceul Teoretic “George Moroianu” este singura unitate de învățămînt din județul Brașov și una dintre cele 60 de școli din întreaga țară care au obținut în acest an certificatul de “Școală Europeană”.

Școlile declarate câștigătoare în cadrul competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, ediția 2015, vor primi de la Ministerul Educației suma de 5.000 de lei, pe care o vor putea utiliza pentru dotări de natura obiectelor de inventar. Conducerea fiecărei unități de învățământ va decide cu privire la bunurile pe care le va achiziționa din recompensa primită. Ministerul Educației Naționale va repartiza sumele Inspectoratelor Județene, care la rândul lor vor avea obligația să le repartizeze unităților de învățământ aflate în raza lor teritorială.

Competiția „Școală Europeană” este o inițiativă a Ministerului Educației Naționale care se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul MEN, la cele zece ediții ale competiției (2004-2013) au participat 1.445 unități de învățământ, dintre acestea un număr de 311 primind certificatul și trofeul ‘Școală Europeană’.

Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Odată obținut, certificatul ‘Școală Europeană’ este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Citește și despre “Trenul Galben” ce unea Satulung de Bartolomeu!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. Trofeul a fot castigat in luna mai a acestui an si desi am transmis atunci informatia ,o publicati abia acum!Desi e cam tarziu…tot e bine!Din pacate stirile bune din scoli ajung mult prea greu in presa,fie ea si on-line.

    • Stimate domnule director, știrea că Liceul Teoretic “George Moroianu” a primit titulatura de școală europeană a fost publicată prima dată pe site-ul nostru în data de 22 iulie, când am prezentat inclusiv certificatul și imagini cu delegația care a ridicat premiul. Acum am vorbit despre banii primiți de liceul dvs. Noi considerăm că ne-am făcut cu brio datoria. În egală măsură, va asteptam oricand sa ne transmiteti informatii despre liceul dvs. Noi le vom publica mereu.

Leave a Reply