Home / Actual / La Săcele urmează licitația pentru deszăpezire și salubritate pentru următorii 4 ani

La Săcele urmează licitația pentru deszăpezire și salubritate pentru următorii 4 ani

Municipalitatea săceleană a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 17.112.054 lei, cu tot cu TVA, pentru delegarea serviciului de salubrizare.

Contractul, care va avea o valabilitate de 4 ani, include atât ridicarea deşeurilor de la populaţie şi firme, cât şi deszăpezirea oraşului.

Pe lângă ridicarea deşeurilor, operatorul va avea în sarcină şi mai multe investiţii. Mai exact, în caietul de sarcini se arată că operatorul va trebui să modernizeze, în termen de doi ani, punctele gospodăreşti existente, care necesită astfel de lucrări.

Operatorul va fi obligat să înlocuiască şi cele 160 de coşuri de gunoi stradale de pe raza municipiului Săcele.

Deşeurile vegetale vor fi prelucrate „în regie proprie”

În termen de un an de la semnarea contractului, operatorul va avea obligaţia de a realiza o instalaţie pentru tratarea sau procesarea deşeurilor vegetale.

Nu în ultimul rând, operatorul va avea obligaţia să îşi modernizeze parcul de maşini şi utilaje specifice.  

Operatorul va trebui să pună la dispoziţia beneficiarilor europubele pentru colectarea separată a deşeurilor, dar şi saci speciali.

Tot operatorul de salubritate va trebui să deruleze în primii doi ani de contract programe de informare, conştientizare şi motivare a publicului, astfel încât să crească gradul de colectare selectivă a deşeurilor.

Pe de altă parte, în caietul de sarcini aferent licitaţiei se menţionează că tarifele vor fi aprobate de Consiliul Local Săcele.

sursa newsbv.ro

(FOTO) Concluzia amară a unui consilier local de la Săcele: ”Pe strada primarului s-a făcut deszăpezire, pe celelalte NU!”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia