Home / Actual / La Săcele se reînvie tradiția șezătorii

La Săcele se reînvie tradiția șezătorii

În vremurile în care nu existau nici rețele de socializare și nici telefoane, în mediul rural, în lungile nopți de iarnă, oamenii se adunau unii la alții acasă la șezătoare. Împărtășeau povești, cântau, spuneau ghicitori și cel mai important, lucrau pentru a-și face hainele de sărbătoare.

Acestă tradiție încearcă să fie reînviată astăzi la Săcele, unde comunitatea încearcă să recreeze atmosfera șezătorilor demult uitate. În data de 9 aprilie, în postul Paștelui, săcelenii sunt invitați la o șezătoare de suflet și pentru suflet alături de gazde minunate, într-o locație cu multă încărcătură spirituală, și anume Casa de Cetire a Parohiei Sf. Mihail și Gavriil.

Cu mic, cu mare, cu iile începute, cu ii vechi pentru a ne bucura ochii și a învăța despre tradiționalul autentic românesc, cu multă voie bună, însă fără mâncare de data aceasta căci gazdele noastre ne așteaptă cu surprize culinare de post, din partea locului, haideți la sezătoare!

Pentru detalii sau întrebări vă rugăm să intrați pe pagina evenimentului de pe facebook de aici.

Citește și despre proiectul “Icoana, parte a sufletului meu”.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

Leave a Reply