Home / Actual / La Codlea se face referendum local pentru accesarea unui împrumut. La Săcele, o majoritate politică iresponsabilă face ce vrea

La Codlea se face referendum local pentru accesarea unui împrumut. La Săcele, o majoritate politică iresponsabilă face ce vrea

Municipiul Codlea este prima localitate din judeţul Braşov care organizează un referendum pentru ca locuitorii să poată decide dacă vor sau nu implementarea unui proiect. 

Pemtru realizarea acestui proiect, comunitatea din Codlea ar trebui să se împrumute cu o suma ce poate ajunge la 100 de milioane de lei.

Un efort urias pentru codleni, dar care au măcar posibilitatea să se exprime dacă sunt de acord sau nu cu această decizie administrativă.

Pe săceleni nu i-a întrebat nimeni dacă sunt de acord cu îndatorarea pe minim 10 ani a întregii comunități.

În contrast, la Săcele, o majoritate subțire și irsponsabilă formată din PSD și UDMR (10 consilieri locali din 19) a decis la inițiativa și sub stricta coordonare a primarului Popa Virgil să acceseze un împrumut de 40.000.000 lei.

Aici, tăvălugul pesedist merge inainte. Un partid ce a iesit pe locul 2 la Săcele, după PNL și un primar ce a câștigat la mustață alegerile, în fața candidatului liberal, calcă în picioare orice formă de democrație, transparență și dezbatere publică pe teme importante.

Clientela locală are nevoie de bani și trebuie întreținută și în acest ultim mandat de primar al pesedistului Popa Virgil, sub conducerea căruia cheltuielile salariale și de funcționare în primărie au explodat la Săcele!

Ce diferență de la cer la pământ de abordare și responsabilitate comunitară între doi primari ai aceluiași partid: Mihai Câmpeanu de la Codlea le cere locuitorilor părerea, Popa Virgil de la Săcele face ce vrea, confundând primăria cu propria tarla.

Nu putem concluziona decât ca tinerețea lui Campeanu îi dă acestuia impulsul de a face ce trebuie, pe când un Popa Virgil ce bate spre 60 de ani se gândește mai mult la o binemeritată și îndestulată pensionare în 2024, la capăt de mandat.

Suntem de acord cu finalul, 2 mandate la cârma municipiului sunt deja cam multe pentru Popa Virgil și aghiotanții lui.

Primăria continuă demersurile de a împrumuta pe 10 ani comunitatea săceleană, dar ascunde informațiile importante

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia