Home / Actual / Primăria continuă demersurile de a împrumuta pe 10 ani comunitatea săceleană, dar ascunde informațiile importante

Primăria continuă demersurile de a împrumuta pe 10 ani comunitatea săceleană, dar ascunde informațiile importante

Deranjați de propria lipsă de transparență, conducătorii pesediști ai municipiului Săcele au răspuns unui articol de presa online publicat chiar aici pe Saceleanul.ro (articolul LINK AICI!)

Am sancționat în mod public un mod de lucru administrativ prin care, pentru a accesa un împrumut de 40.000.000 lei, administrația de la Săcele mai cheltuie încă 100.000 lei.

În schimbul acestor bani, SRL-ul din București a realizat o serie de analize și rapoarte, iar ”procesul verbal nu prezintă întreaga activitate prestată de firma de consultanță”, spune comunicatul primariei Sacele.

Și atunci de ce se ascund aceste informații? Unde este transparența mult clamată în campania electorală de Virgil Popa? 

Săcelenii trebuie să știe că nici consilierilor locali nu li s-au prezentat aceste concluzii, în special analiza capacității de îndatorare, prognoza gradului de îndatorare și de evoluție a veniturilor bugetului local pe durata derulării împrumutului.

Sunt informații vitale de care au nevoie cei ce vor vota pentru sau împotriva acestui împrumut.

Mașinăria de vot de la Săcele formată din PSD și UDMR este atât de sigură de ea, încât ignoră cu desăvârșire orice formă de transparență?

Solicităm publicarea de URGENȚĂ pe site-ul Primăriei Săcele și pe pagina de Facebook a acesteia a TUTUROR informațiilor primite de la firma de management financiar ce a oferit consultanța pentru accesarea acestui împrumut.

În principal, analiza capacității de îndatorare, prognoza gradului de îndatorare și de evoluție a veniturilor bugetului local pe durata derulării împrumutului.

Săcelenii au dreptul să știe dacă acest împrumut va atârna greu la nivelul bugetului municipiului pe următorii 10-15 ani. 

(VIDEO) Cât teren are Primăria Săcele și de ce sunt refuzați tinerii care cer un lot pentru a construi o casă?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia