Home / Actual / Șoferi, expirarea ITP-ului duce la suspendarea înmatriculării mașinilor
An irritated young man driving a vehicle is expressing his road rage.

Șoferi, expirarea ITP-ului duce la suspendarea înmatriculării mașinilor

In situația în care inspecția tehnică periodică (ITP) a unei mașini va expira, înmatricularea acesteia va fi suspendată automat, potrivit unui act normativ.

Astfel, șoferii care vor circula în continuare cu respectivul automobil vor risca atât o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât și una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, totalul putând să ajungă la 5.800 de lei, spune avocatnet.ro

Ordonanța Guvernului nr. 14/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a apărut miercuri în Monitor, însă prevederile referitoare la suspendarea înmatriculării se vor aplica efectiv abia de la data de 20 mai 2018.

Documentul introduce ideea de suspendare a înmatriculării mașinilor, adică, în esență, interzicerea temporară de a le mai folosi pe drumurile publice. În principal, suspendarea înmatriculării va interveni atunci când nu se notifică autorităților schimbarea de proprietar, însă măsura se va aplica automat și la expirarea ITP-ului.

În momentul de față, conducerea pe drumurile publice a unui automobil care are ITP-ul expirat poate aduce sancționarea cu cel puțin nouă și cel mult 20 de puncte-amendă, adică o amendă între 1.305 și 2.900 de lei.

Mai multe pe avocatnet.ro

Poftiți la casierie, acum și cu cardul. Plata prin Ghișeul.Ro doar spre finalul anului.

Farmacia Precizia

Leave a Reply